Annons

Annons

Så äcklig är din skolväska

Så äcklig är din skolväska


Brukar du tvätta din skolväska? Efter det här kommer du förmodligen börja göra det...

Har du någon gång tänkt på hur mycket bakterier som finns på din favoritväska? Inte vi heller. Tills nu. Många använder sin skolväska varje dag utan att ens tänka på att tvätta den. Men faktum är att det samlas en hel del bakterier på din väska, som är riktigt äckliga och till och med kan göra dig sjuk.

Annons

Enligt en undersökning från städföretaget Initial består handtagen på din väska av fler bakterier än en toalettsits och insidan av väskan kan faktiskt innehålla mer bakterier än en offentlig toalett. (Hur sjukt!?) Även undersidan är ofta full av bakterier, bland annat eftersom vi ofta lägger väskan på ett offentligt golv.

What!? 10 (ganska äckliga!) saker som finns i ditt sovrum

handvaska_

”Ungefär en tredjedel av väskorna hade bajspartiklar på sig”, berättar en mikrobiolog för Today show och väskan kan faktiskt göra att du blir förkyld oftare, på grund av alla bakterier.

Visst blir du inte så sugen på att förvara böcker, smink och telefonen i skolväskan längre? Lugn, det finns en lösning på problemet!

Missa inte! Så får du pengarna att räcka längre

acklig_skolvaska

Tvätta väskan för hand åtminstone en gång om året och var noga med att tvätta händerna efter att du har tagit i väskan. Du kan också torka av din skolväska med desinficerande servetter med jämna mellanrum för att bli av med bakterier.

Har du en axelremsväska? Grattis! Undersökningen visade att det är det mest renliga alternativet eftersom den inte kommer i kontakt med dina händer lika ofta.

Läs mer
15 snygga väskor och ryggsäckar till skolstarten (under 300 kr!)
Allt du borde veta om könssjukdomar Läs allt om Marcus och Martinus succé i Sverige
15 saker du bara förstår om du aldrig haft ett förhållande
13 saker som gör att du garanterat vill åka på språkresa

Bildkälla IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar