Sju tecken på att du är alldeles för svartsjuk

Sju tecken på att du är alldeles för svartsjuk

Känner du lätt svartsjuka i ditt förhållande? Om de här punkterna stämmer in på dig är risken stor att du är för svartsjuk.

1. Kollar din partners telefon

Du vet koden för att komma in i den och du känner ett starkt behov av att läsa alla konversationer hen har med andra människor.

2. Tagit bort personer som hen följer

Har du gått igenom din partners följare i sociala medier eller i hens telefonbok? Har du då raderat personer som du tycker att personen inte borde följa längre, som exempelvis ett ex? Självklart kan det vara schysst mot dig att inte följa de här personerna mer men prata om det istället för att du avföljer dem utan personens vetskap.

3. Vill alltid veta vad hen gör

Brukar du höra av dig flera gånger när din partner hänger med sina kompisar? Känner du att du helst skulle vilja att hen bara kom hem och var med dig istället? Det är tydliga tecken på att du kontrollerar personen alldeles för mycket.

4. Ger din partner skuldkänslor

Om hen gör någonting som du inte gillar så får personen snabbt höra det. Det kan handla om att hen hängde för länge med sina kompisar eller tittade på en annan tjej på ett sätt som du tolkade som flörtigt. När det händer berättar du alltid att det var fel genom att skälla ut personen.

5. Avskyr hens ex

Bara för att de här personerna har varit med din partner tidigare så avskyr du dem. Det spelar ingen roll om de egentligen är bra personer, du blir svartsjuk bara du tänker på dem och vill inte vara i dess närhet.

6. Tänker värsta scenariot

Du tänker alltid att din partner ska träffa någon annan, vara otrogen eller lämna dig. Om hen exempelvis går och handlar i mataffären tror du att hen ska flörta med personen som sitter i kassan.

7. Vill visa alla att ni är tillsammans

För att vara säker på att ingen annan ska ”sno” din partner är du väldigt tydlig med att visa att ni är tillsammans. Förutom att lägga upp massa bilder på er på Instagram så sitter du fastklistrad vid hens sida när ni är på fest eller träffar kompisar. Att hen skulle börja prata med en annan tjej är det värsta du kan tänka dig.

Vad kan svartsjuka bero på?

Antingen kan det vara så att din partner faktiskt har gjort någonting som gör att du inte litar på hen, som att hen har flörtat med andra på Snapchat och du har kommit på det. Det kan göra att du fortsätter hålla koll, för att du helt enkelt inte kan lita på att hen bara är med dig.

Det kan också vara så att du har dålig självkänsla och inte förstår varför just den här personen vill vara med bara dig. Att det helt enkelt är du själv som oroar dig men tar ut det på din partner.

Ett tredje alternativ kan vara att du själv varit otrogen tidigare vilket gör att du vet hur lätt det kan hända och att du oroar dig för att din partner ska göra samma sak tillbaka.

Läs mer!
När din svartsjuka förstör ditt förhållande
Test: Hur svartsjuk är du – egentligen?
Vill du bli kompis med ditt ex? Det här borde du tänka på innan

Foto: IBL