Så slutar du stalka din crush eller ditt ex

Så slutar du stalka din crush eller ditt ex

Har du hela tiden stenkoll på vad din crush eller ditt ex gör? Är det dags att sluta stalka personen? Här är tipsen du behöver!

I och med sociala medier och att det mesta bara är en googling bort har det blivit väldigt lätt att följa en persons liv, även om man inte träffar eller känner hen. Det kan självklart vara positivt men när du känner att det är en person som du borde komma över och glömma, som ett ex eller en crush, är det dags att lägga ner stalkandet. Så här gör du!

1. Radera allt

Först och främst måste du minska möjligheten för dig själv att stalka någon. Avfölj eller blockera personen på alla sociala medier. Det här kan kännas väldigt jobbigt men du vet att du måste göra det. Om du inte kan, be en kompis att göra det åt dig.

2. Berätta att du gör det

Kom överens med en kompis om att varje gång du börjar stalka ditt ex eller crush ska du höra av dig till henne. Du kommer själv upptäcka att du verkar lite väl desperat när du har skickat tio sms till din vän i stil med ”nu är jag inne på hens Instagram” och ”nu letar jag efter hens fasters facebook-profil”. Det är bra att få det svart på vitt hur ofta du faktiskt gör det.

3. Ha en stalking-timme

Som det stalking-proffs du är har du säkert ändå kommit på sätt för att hålla koll på en viss person, trots att du inte kan se hens Instagram eller snaps. Tillåt dig själv att snoka runt men bara högst en timme om dagen. Sätt ett klockslag där du får gå bananas men förbjud dig själv att göra det under resten av dygnet. Kommer en tanke upp om att göra det, säg till dig själv att du måste vänta tills det bestämda klockslaget.

4. Skriv upp för- och nackdelar

Det kan oftast kännas lättare att sluta om du ser framför dig hur dåligt du faktiskt mår av att göra det. Skriv ner det som är bra respektive dåligt med att du stalkar ditt ex eller din crush. Med största sannolikhet kommer det stå betydligt mer på minus-sidan än på plus-sidan.

5. Stalka någon annan

Nu menar vi inte att du ska gå hitta en ny crush som du kan börja stalka utan att du i stället väljer att fokusera på en kändis. Den här personen finns det massa info om att leta fram på nätet och det kommer hålla dig sysselsatt. Så varenda gång du är på väg att börja kolla upp ditt ex, går du in på den här kändisens Insta-konto i stället.

6. Bestäm dig

Det viktigaste men också det svåraste. Om du verkligen vill sluta stalka någon måste du bestämma dig för att du faktiskt inte ska göra det mer. För om du fortfarande vill hålla koll på personen kommer du hitta vägar för att få göra det. Det är dags att radera hen ur ditt liv helt och hållet.

Läs också:
Test: Vilken flörttyp är du?
Tio tecken på att din kompis har en crush på dig
Så vet du om din crush är intresserad – via hens sms

Följ FRIDA på Facebook, Youtube, Twitter, Instagram och Snapchat för att inte missa något.

Foto: IBL