radda-stel-dejt

Sju tips på hur du kan rädda en stel dejt

Pinsam tystnad är många människors största rädsla under en dejt. Men med rätt aktivitet och ett par förberedda frågor behöver du aldrig hamna i den situationen.

1. Välj aktivitet du är trygg med

För att få en rolig dejt där samtalet flyter på gäller det att du är trygg och avslappnad. Föreslå inte att bada om du är rädd för fiskar eller att spela fotboll om du är bollrädd. Gör något du känner dig trygg med.

2. Gå en promenad

För att slippa sitta och stirra varandra i ögonen tills tystnad uppstår hjälper det att gå en promenad. Ni rör på er och sätter igång endorfiner, ni slipper ha ögonkontakt hela tiden och ni kan kommentera saker ni ser längst med vägen. Perfekt!

3. Planera frågor

När vi blir nervösa låser sig ibland hjärnan. Då är det toppen att ha ett par frågor förberedda i nödfall. Hur ser en perfekt lördag ut för dig? Vart vill du resa? Vad gör dig riktigt lycklig? Det är frågor som bryter tystnaden och som även visar att du är intresserad.

4. Häng på nöjesparken

En garanterat icke-stel aktivitet är att ta din dejt till ett nöjesfält. Femkamp, chokladhjul och karuseller, ni har hela tiden något att göra och slipper den stela stämningen.

5. Berätta mer-tricket

Om du känner dig nervös och inte vill prata så mycket om dig själv är följdfrågan ”berätta mer” perfekt. Om det är på väg att bli tyst och du vill få lite ytterligare tid att komma på en ny fråga kan du alltid säga ”berätta mer” om det din dejt snackar om.

6. Ta med en kompis

Om du känner att det kommer bli alldeles för nervöst att träffa din crush och du är på väg att avboka dejten så kan du föreslå att ni tar med varsin kompis. Första gången gör det inte så mycket om ni hänger ett helt gäng. Då kan ni känna av stämningen lite. Förhoppningsvis vill ni båda ses själva nästa gång.

7. Öppna öronen

Ett vanligt fel många gör när de blir nervösa är att inte lyssna. Vilket resulterar i att du inte hör vad din dejt säger och därför inte ställer några följdfrågor. Ta ett djupt andetag, befinn dig i nuet och försök att ta in var enda ord hen säger.

Läs mer:
Sex tecken på att du inte är redo för ett förhållande
Åtta misstag alla kommer göra i sitt första förhållande
Så är du i ett förhållande – enligt ditt stjärntecken

Foto: IBL