letar-karlek-fel-stalle

Sju tecken på att du letar efter kärleken på fel sätt

Du kanske tror att du gör allt för att hitta kärleken. Problemet är bara att du gör det på fel sätt. Här är tipsen som ökar chansen att hitta någon.

Är du trött på att vara singel men har svårt att hitta kärleken? Då kanske du har gått i någon av kärleks-fällorna nedan.

1. Du håller avstånd

Du tänker att om hen gillar dig så kommer hen att ta initiativ. Ja, kanske om 653537 ljusår. Om du gillar någon så borde du säga det till hen.

2. Du har redan gett upp

Du går efter mottot ”plötsligt bara står kärleken där när jag minst anar det”. Visst, i filmer och för 0,01 procent av befolkningen är det kanske så. Men för oss andra måste vi kämpa för att hitta kärleken. Vänta inte på att kärleken ska komma, gör själv så att den uppstår.

3. Du dejtar samma typ hela tiden

Denna fälla är lätt att hamna i. Du har någon som du anser är ”din typ” och sedan ser du bara personer med samma typ av utseende och personlighet. Testa att dejta någon som du inte tycker är ”snygg” eller som inte ”är världens roligaste”, ofta är det i dessa personer vi kan bli som mest kära om vi bara tillåter oss.

4. Du hänger bara med samma personer

Är du på samma fester, hänger med samma gäng i skolan och med samma vänner på fritiden så blir det svårt att hitta kärleken. Följ med en av dina kompisar på dennes fritidsaktivitet, eller på en annan fest. En helt ny värld kan komma att öppna sig.

5. Du har för höga krav

Självklart är du värd det allra bästa. Men ibland kan det vara svårt att se en persons finaste sidor direkt (särskilt om du dömer en person efter en minut). Lova dig själv att ge alla som visar intresse en ärlig chans. Ingen kan vara exakt som du, ibland måste vi sänka kraven.

6. Du flirtar bara i skolan

Om du enbart spanar i skolan så missar du en hel del potentiella partners. Vem har sagt att din lillasysters dagiskompis bror inte är okej att flirta med? Eller tjejen på biblioteket som du tycker är snygg? Öppna ögonen, kärleken kan faktiskt stå i kön på Ica.

7.…eller bara på sociala medier

Visst är det skönt att visa intresse genom att like:a någons bilder på Instagram eller snapa en bild? Men ofta kommer ni ingen vart och så rinner sociala medier-flirtandet ut i sanden. Ta mod till dig och säg hej till din Instagram-flirt i skolan när ni möts i korridoren. Garanterat större chans till kärlek!

Läs mer:
Åtta saker att tänka på innan du blir tillsammans med någon
Nio mysiga dejter du kan gå på i sommar
Så tar du kontakt med din sommarflört

Foto: IBL