Sju tecken på att du borde komma över din crush

Sju tecken på att du borde komma över din crush

Det är underbart att ha en crush på någon men inte lika underbart när du inte får hens uppmärksamhet. Känner du igen dig? FRIDA listar sju tecken på att det är dags att komma över din crush.

1. Ignorerar dig

Om du vid ett flertal tillfällen försökt att få kontakt med din crush och hen ignorerat dig så är det dags att sluta. Hen är uppenbarligen inte intresserad och hela situationen blir bara jobbig för er båda.

2. Är elak mot dig

Kan din crush slänga ur sig elaka kommentarer eller svara taskigt på dina sms? Låt hen inte göra det. Du kanske gillar personer med lite attityd och som leker svåra men det är en stor skillnad på det och att vara elak. Kom ihåg att du är värd någon som behandlar dig som en drottning och du får absolut inte ta någon skit, oavsett om du verkligen tycker om personen.

3. Har klargjort sina känslor

Visst, människor kan ändra åsikt och bli kär i någon som de aldrig trodde de skulle bli kär i, men om din crush säger att hen inte är intresserad så är personen inte det. Det är bara att acceptera och försöka gå vidare. Hårt men sant.

4. Hookar med någon annan

Håller hen redan på med någon annan? Det är en stor varningsklocka. Om din crush vore tillräckligt intresserad skulle hen bara ha ögon för dig, inte hångla med någon annan.

Läs också: Test: Vilken relationsnivå är du och din crush på?

5. Är elak mot andra

Det är illa om din crush behandlar dig dåligt men kanske ännu värre är om hen behandlar personer omkring sig dåligt. Observera hur hen till exempel behandlar lärare, sina föräldrar och personer online. Ser du ett mönster av dåligt beteende är det ett tydligt tecken på att personen så småningom också kommer att behandla dig dåligt.

6. Prioriterar dig inte

Hör hen bara av sig sent på kvällen eller tar det flera timmar innan personen svarar? Känner du att du aldrig får hänga med hens kompisar och känner du att hen nästan skäms för dig? Enkelt – du är helt enkelt inte tillräckligt viktig.

7. Kan sätta dina andra relationer på spel

Är din crush din kompis ex eller bror borde du vara försiktig innan du startar något. Om det inte funkar mellan er så kan det i värsta fall förstöra din och din kompis relation. Fundera verkligen på om den risken finns och vilken relation du i så fall värderar högst.

Läs också:
Smarta sätt att avslöja dina känslor för din crush
Vilket kändispar är du och din crush?
11 galna saker alla som har en crush på någon gör

Av: Namita Arora

Foto: IBL