Sju tecken på att du (äntligen) har kommit över ditt ex

Sju tecken på att du (äntligen) har kommit över ditt ex

Trodde du att det aldrig skulle hända, att du inte skulle kunna sluta tänka på ditt ex? Här är tecken på att du faktiskt har gått vidare i ditt liv.

1. Tror inte längre att ni ska bli tillsammans igen

Om det var du som blev dumpad hoppades du förmodligen att hen skulle ändra sig och vilja ha dig tillbaka. I stället för att fundera ut ett lagom svårfångat svar på vad du ska skulle säga om ditt ex ville bli ihop igen (vi vet att du har gjort det!) så har du helt enkelt insett att det aldrig kommer bli ni igen.

2. Blir inte ledsen när du tänker på ert förhållande

Den första tiden var det i princip omöjligt att börja gråta så fort du tänkte på ert förhållande men nu kan du faktiskt tänka tillbaka på det som varit utan att det känns som att hjärtat går sönder.

3. Tänker inte ”tänk om”

Hur många gånger har du inte vridit på olika scenarion för att tänka på vad som skulle kunna ha hänt om du agerade på ett annat sätt eller sa någonting annat. Det är lätt att tro att saker och ting skulle varit annorlunda – men i de flesta fall leder det fram till samma sak till slut ändå.

4. Börjat dejta andra

Antingen så har du redan börjat träffa andra, eller så tänker du att det skulle vara spännande att göra det. Det handlar kanske inte om att du vill bli ihop med någon ny, men du är i alla fall nyfiken på vad det finns för personer där ute.

5. Tänker inte på exet när du kysser någon annan

Om du kysser någon precis efter ett uppbrott är det inte konstigt att du tänker på ditt ex när du gör det. Du kanske känner dig otrogen (vilket du absolut inte är) eller så blir du bara ledsen för att det inte är ditt ex. Men nu fokuserar du inte alls på det utan är in the moment med den här nya personen.

6. Stalkar inte på sociala medier

Instagram, Facebook och Snapchat var det enda sättet för dig att hålla koll på ditt ex när hen inte ville ses mer. Därför var du inne där hela tiden i hopp om att personen uppdaterat någonting om sitt liv. Nu märker du att du allt mer sällan kollar in ditt ex bilder.

7. Kan se ditt ex med någon annan

Det här är absolut inte första steget efter att ha blivit dumpad men när du så småningom kan se framför dig hur ditt ex är ihop med någon ny, utan att ditt hjärta går i tusen bitar, så har du definitivt kommit över hen. Kanske inser du då också varför det inte funkade mellan er och är bara glad för att hen har träffat någon som verkar vara en bättre match.

Läs mer!
Sju tips för att bli bättre på att kyssas
Sju anledningar till att den du gillar aldrig har känslor tillbaka
Sex saker du gör som förstör ditt förhållande

Foto: IBL