Sju tecken på att din crush förstör ditt självförtroende

Sju tecken på att din crush förstör ditt självförtroende

Har du en crush som sällan bekräftar dig? FRIDA har listat sju tecken på att din crush förstör ditt självförtroende!

Det är viktigt att stå upp för sig själv – även framför de man tycker om. Trots att det många gånger inte är medvetet kan faktiskt din crush förstöra ditt självförtroende genom att göra någon eller några av de här sakerna:

1. Jämföra dig med sina tidigare partners

Det är aldrig roligt att bli jämförd med någon annan – speciellt inte med din crushs tidigare partners. Att du ser olik ut eller gör någonting annorlunda än din crushs ex är en fördel. För alla par gör slut av en anledning! Om du skulle tycka att det går överstyr – säg det. Det är inte rättvist mot dig att hen pratar om sina tidigare partners, speciellt inte om du inte gör det.

2. Är dålig på att bekräfta dig

Det är såklart inte nödvändigt att alltid ge dina crush komplimanger, men att göra det lite då och då är bra. Annars börjar du ifrågasätta om din crush verkligen gillar dig och det kan gå ut över ditt självförtroende (även om det inte borde det!).

3. Måste alltid dubbelkolla det du har gjort

Är din partners sätt det enda rätta? Har hen svårt att lita på att du har gjort någonting bra? Det kan få dig att tvivla om du faktiskt kan klara dessa uppgifter (det gör du!) och om din crush verkligen litar på dig.

4. Skämtar ofta på din bekostnad

Det är okej att skämta, men om det ofta händer på din bekostnad är det lätt att du tar illa upp. När det händer nästa gång borde du säga ifrån. Det är faktiskt inte okej att skämta på en persons bekostnad om hen tar illa upp. Hur mycket än din crush säger att hen gillar dig för den du är.

5. Ifrågasätter dina beslut

Känns det ofta som att du måste förklara varför du har tagit vissa beslut? Varför du ska träffa en kompis eller varför du inte orkar gå på bio med din crush? Det kan få dig att tvivla på om du har gjort rätt beslut, men kom ihåg att alltid lita på din egen magkänsla.

6. Måste alltid vara i kontroll

Får du aldrig bestämma? Det är ingen ursäkt att din crush har ett kontrollbehov. Du klarar av saker lika bra som hen! Däremot kan din crushs tvivel orsaka att du tvivlar på dig själv och känner dig otillräcklig.

7. Vill sällan göra samma saker som du vill

Det kan vara så att du och din crush har olika intressen, men om hen aldrig kompromissar eller gör saker som du vill göra kan det ibland kännas som att hen inte vill vara med dig.

Läs mer!
Sju tecken på att din crush inte är rätt för dig
10 tecken på att din kompis har en crush på dig
11 galna saker alla som har en crush på någon gör

Av: Mina Gilbertsson

Källa: Gurl

Foto: IBL