saker-gora-dumpad

Sju saker att göra när du fått hjärtat krossat

Att bli dumpad är något av det värsta som finns och även om det kan kännas som att du aldrig blir glad igen så finns det saker du kan göra för att det ska bli bättre.

1. Gråt ut!

Låtsas inte vara stark och må bra om du inte känner så. Det är viktigt att du tillåter dig själv att känna även om det är jobbigt. Så gråt ut, och tillåt dig själv att vara ledsen.

2. Se på film

Alla fungerar olika men en bra grej att göra när du fått hjärtat krossat är att se på film. Välj en sorglig film om du känner för att gråta eller en komedi om du känner för att skratta lite. Det kanske inte alltid hjälper men det får i alla fall tiden att gå.

3. Umgås med vänner

Även om du kanske känner dig ensam så har du dina vänner. Samla ihop dem och gör massa roliga saker ihop. Det hjälper ofta att tänka på något annat när du är ledsen.

4. Ta ut din ilska

Om du är arg kan det vara en bra idé att få utlopp för ilskan. Saker du kan göra är att köra boxning, riva sönder papper eller skrika.

5. Skäm bort dig själv

Det är okej att må dåligt och då kan det också vara bra att skämma bort dig själv. Fixa en hemma spa-kväll eller baka något extra gott.

6. Gör en lista

När du fått hjärtat krossat så kan allting kännas grått och tråkigt. Så gör en lista över saker som är bra just nu eller kanske en lista över saker du vill göra. Kom ihåg att hålla det peppigt!

7. Du är bra som du är

Efter att ha blivit dumpad kan man ofta känna sig ledsen och tro att det är något fel på en. Vilket det inte är! Det är viktigt att du kommer ihåg att du är bra som du är och att det är hens förlust.

Läs mer:
Fem tecken på att du är kär på riktigt (och inte bara har en crush)
Test: Borde du göra slut med din partner?
Svaren på alla sexfrågor som du inte vågar ställa

Foto: IBL