Sju anledningar till att den du gillar aldrig har känslor tillbaka

Sju anledningar till att den du gillar aldrig har känslor tillbaka

Är din kärlek alltid obesvarad? Vill den du har en crush på aldrig bli tillsammans? Vi vet varför!

1. Hen är helt enkelt inte intresserad

Hårt och ärligt från början – det kan faktiskt vara så att den du har en crush på inte känner samma sak tillbaka. Alla människor blir inte kära i alla människor och vi styr, tyvärr, inte över våra känslor. Försök däremot att se om det finns ett mönster mellan de du faller för – kanske har alla precis blivit singlar? Då kan du ha hittat den specifika anledningen!

2. Är inte tydlig med dina känslor

I ditt huvud är allt glasklart men visar du verkligen vad du tycker om en viss person? Kanske har hen inte ens förstått att du har en crush, vilket faktiskt skulle öka chanserna till att hen börjar tänka i samma banor som du gör.

3. Har inte förklarat vad för typ av förhållande du vill ha

Så du tog mod till dig och berättade om dina känslor, men sen tog konversationen slut. Det kan göra din crush förvirrad – ville du bara flörta eller vill du bli tillsammans? Det är viktigt att vara tydlig, även om det känns superläskigt.

4. Din crush tror att du gillar någon annan

Du pratar ofta med din crush om personen du gillar (som alltså är din crush!) men har inte sagt det rakt ut. Du hoppas helt enkelt på att hen ska räkna ut det. Det är däremot inte alls så lätt om hen inte är i samma tankar. Risken finns helt enkelt att hen tror att du är kär i någon annan och har därför aldrig tänkt på dig på det sättet.

5. Din crush ser dig inte som förhållandetypen

Nej, du ska inte förändra dig för någon annans skull men ibland kan det faktiskt vara så att du har vissa drag eller egenskaper som gör att folk inte blir intresserade av dig. Tar du alltid över i ett rum utan att låta någon annan få prata eller brukar du droppa elaka kommentarer om folk i klassen? Fundera på om det är någonting som du borde förändra. Ditt utseende eller att du exempelvis är lite blyg ingår inte i den kategorin.

6. Tycker att du är för på

Let’s face it, om du har en crush kan det vara svårt att sluta stalka den personen. Att kolla hens sociala medier 24/7 och ha stenkoll på hens schema är kanske inte konstigt, men kan verka lite creepy för personen du gillar. Stalka på men gör det i smyg, precis som att du inte behöver skicka ett nytt sms varje timme.

7. Ser dig för mycket som en kompis

Många kärleksrelationer börjar med vänskap men risken finns att du är alldeles för stämplad som vän och att det inte går att förändra. Din crush kanske tycker om dig supermycket – men inte på ett romantiskt sätt.

Läs mer!
11 galna saker alla som har en crush på någon gör
Sex saker du gör som förstör ditt förhållande
11 tankar du går igenom när din crush inte svarar på sms

Foto: IBL