Sex tips som gör det mindre pinsamt med kondom

Sex tips som gör det mindre pinsamt med kondom

Kondom är det enda preventivmedel som skyddar både mot sjukdomar och graviditet. Så bra! Däremot kan det kännas lite jobbigt att prata om det, eller ta fram en när det är dags för sex. FRIDA tipsar om hur du gör det mindre pinsamt.

1. Fråga rakt ut

Finns det något hetare än självförtroende i sängen? Säger du högt och utan tvekan ”jag tar fram en kondom” som att det inte är en fråga utan en självklarhet så kommer din sexpartner garanterat nappa. Gör hen inte det så får hen tyvärr inte ligga med dig.

2. Gör det till något sexigt

Vem har sagt att kondomer behöver vara en lustdödare? Trä på kondomen en bit över ollonet, smek sedan ner kondomen över penisen med munnen och handen, om du känner dig bekväm med det.

3. Bra steg mellan förspel och samlag

Se kondomen som en del i ett litet test: när du känner dig rejält upphetsad nämner du kondom, då kollar du automatiskt av med din partner om hen är på samma nivå och också vill ta förspelet vidare till samlag.

4. Lär dig att trä på den

För att du ska slippa känna pinsamhetskänslor behöver du vara trygg. Det blir du genom att kunna det du ska göra. Köp ett gäng kondomer och trä på en banan, om och om igen. Snart sitter tekniken!

5. Kolla av innan

Om du ändå tycker det är jobbigt att avbryta mitt i samlaget så kan du fråga redan innan ni har sex. Berätta att du inte har preventivmedel eller att du har spiral, p-piller eller liknande, men att du inte vill smittas av sjukdomar. Se hur hen reagerar, får du en konstig kommentar är det lika bra att inte ligga med personen.

6. Ha den nära till hands

Hämta ett gäng kondomer på ungdomsmottagningen och lägg i nattduksbordet bredvid sängen. Då slipper du resa dig och avbryta sexet för att hämta kondomen.

Läs också:
Nio saker du faktiskt borde veta om kondomer
FRIDA visar: Så sätter du på en kondom
Fråga FRIDA: Kan kondomen spricka?

Följ FRIDA på Facebook, Youtube, Twitter, Instagram och Snapchat för att inte missa något.

Foto: IBL