kontakta-crush

Sex smarta sätt att ta kontakt med din crush

Vet du inte hur ska ta kontakt med crush? Det kan kännas lite nervöst och jobbigt men här är några tips på hur du kan gå till väga.

1. Sociala medier

En enkel grej att göra för att starta ett samtal med din crush är att fråga vad hen heter på exempelvis Instagram eller Snapchat. Om du inte vill fråga rakt ut kan du ju alltid visa en rolig bild på Insta och därefter säga: ”Följer jag dig på Insta? Vad heter du?”.

2. Ställ en fråga

Ett annat enkelt sätt att starta en konversation på är att fråga din crush om något. Går ni i samma klass? Fråga om något om läxorna.

3. Hitta gemensamma intressen

Det är alltid jobbigt att gå fram och prata med någon när man inte vet vad man ska prata om. Försök hitta något ni två har gemensamt och prata om det. Kanske gillar ni samma sport eller tv-serie?

4. Hitta stunden

Sitter din crush själv på skolgården? Ta chansen att prata med hen. Du kan ju alltid starta konversationen med att fråga varför hen sitter själv.

5. Bjud in hen

Ska du och dina kompisar på bio i helgen? Bjud in din crush!

6. Gilla

Ett annat sätt att visa din crush att du gillar hen är att deep-likea. Bläddra ner i hens insta-flöde och gilla en gammal bild. Inget säger ”jag gillar dig” så mycket som det.

Läs mer:
Test: Välj en outfit och få reda på var du kommer att träffa din nästa crush
Så flörtar du på nya sätt i skolan (få din crush på fall!)
Så vet du om din crush är intresserad – via hens sms

Foto: IBL