Sex saker du gör som förstör ditt förhållande

Sex saker du gör som förstör ditt förhållande

Har du ett förhållande har du säkert märkt att det kan krävas en del jobb för att det ska fungera och vara bra. Gör du de här punkterna så finns risken att ditt förhållande förstörs.

1. Oroar dig för att din partner ska vara otrogen

Det här gör att du blir misstänksam och är orolig hela tiden. Du har förmodligen snokat igenom din baes telefon och tror ofta att hen ljuger om vem hen ska träffa. Finns det ingenting som tyder på att din partner faktiskt är otrogen så släpp det.

2. Jämför allt med ditt ex

Oavsett hur ditt förra förhållande slutade så kan du inte låta bli att jämföra det förhållande du har nu med det förra. Det spelar ingen roll om det handlar om bra eller dåliga saker, det är jobbigt för din partner att hela tiden bli jämförd och leva upp till någonting som hen inte är. Tänk på att de två är olika personer och borde bedömas utifrån det.

3. Måste alltid ha rätt

Det är lätt att tycka att du alltid har rätt i alla situationer och det kanske inte har varit så tydligt innan, men blir ofta det när man är i ett förhållande. Om du alltid ska vinna alla diskussioner och alltid ha det på ditt sätt släpper du inte in den andra personen och hen kommer känna sig kvävd.

4. Har en drömbild av hur det ska vara

Har du sett för många romantiska filmer och för många couple goals-bilder på Instagram? Livet är långt ifrån drömbilden av ett förhållande och du ska aldrig jämföra ditt eget med vad du ser på sociala medier. Då glömmer du bort vad ni faktiskt har och strävar efter någonting annat.

5. Tycker inte att du är tillräckligt bra

Det är vanligt att höja sin partner till skyarna och inte tycka att du själv är tillräckligt bra för att vara med personen. Tänk om! Hen har valt att vara med dig av en anledning och här får du helt enkelt bara börja intala dig själv att du är bra som du är.

6. Försöker förändra din partner

Kanske tror du att den där personen som är konstant otrogen kommer ändra sig så fort hen är med dig eller så tycker du bara att din bae borde blir mer intresserad av dina intressen? Men här kommer sanningen: Det går inte att förändra någon (utan att personen ska ändra sin personlighet för din skull och det vill du väl inte?).

Läs mer!
Test: Hur romantisk är du?
Fem tecken på att du är kär på riktigt (och inte bara har en crush)
Sju tecken på att din crush inte är rätt för dig

Foto: IBL