Ledsen tjej

6 saker du aldrig ska säga till din partner i sängen

Det är viktigt att prata om sex men vissa repliker är det helt enkelt bättre att hålla för sig själv. FRIDA vet vilka!

1. ”Mitt ex brukade göra såhär”

Regel nummer 1: prata inte så mycket om ditt ex i vanliga fall heller men absolut inte i sängen. Det sista man vill bli när man har sex är att bli jämförd med någon annan. Även om du gör det i huvudet – säg det inte till din partner.

2. ”Är den inne?”

Om du har penetrerande sex och din partner har en liten penis finns det en risk att det i vissa ställningar kanske inte känns så tydligt att han faktiskt är inne i dig. Eftersom det här förmodligen är ett känsligt ämne så hoppa över frågan och känn efter med handen i stället. Och testa en annan ställning och se om det känns mer på det sättet.

3. Valfri negativ kommentar om hens utseende

Att vara naken innebär för många att man känner sig extra utsatt. Därför ska du aldrig någonsin säga någonting negativt om din sexpartners kropp (och inte annars heller i och för sig). Det kommer förstöra stämningen direkt.

4. ”Kan du inte bara komma?”

För vissa tar det längre tid att få orgasm, och vissa har aldrig fått det. Det känns förmodligen redan lite stressigt som det är att nå the big O så det kommer nog inte hjälpa att du stressar på. Fråga i stället om du ska göra någonting annat som din partner tycker är skönt, eller hur du kan hjälpa till för att personen ska få orgasm.

5. ”Det här är så dåligt”

Vi förstår att det kanske inte alltid klickar och att du inte kommer till himlen och tillbaka varje gång ni har sex. Det är viktigt att påpeka att du inte är nöjd men så pass rakt på sak som att det är dåligt kommer förmodligen bara göra att hen får dåligt självförtroende. Testa även att ta upp det vid ett annat tillfälle än när ni är in action.

6. ”Ska vi strunta i kondom?”

Av den enkla anledningen att ni alltid ska vara skyddade. Är det en ny person är det kondom som gäller (för nej, du vill inte ha en könssjukdom) och om ni varit tillsammans ett tag kanske ni gått över till ett annat preventivmedel (eller fortsätter med kondom – det funkar lika bra!) men ni ska aldrig ha sex oskyddat, oavsett vilket argument ni kan ha till det. Ångesten som uppstår efteråt är inte värd det.

Läs mer!
Sex vanliga sexmissar du gör innan du fyller 20
Sex saker som kan gå fel när du har sex första gången
Gör det ont när du har sex? Det kan vara vestibulit

Foto: TT