Sex saker du aldrig ska göra under sex

Sex saker du aldrig ska göra under sex

När det gäller sex så är det viktigt att båda känner sig trygga och att det känns bra. Här är sakerna du däremot ska undvika!

1. Pressa din partner

Det är aldrig okej att pressa sin partner till någonting sexuellt som hen inte känner sig bekväm med.

2. Strunta i skydd

Oskyddat sex kan få otroligt jobbiga konsekvenser som könssjukdomar och oplanerad graviditet. Stå på dig och kräv skydd! Det är aldrig värt att gå runt och vara orolig efteråt.

3. Inte uttrycka vad du vill

Säg vad du tycker är skönt eller vad du vill testa. Tänk såhär! Sexet kommer att bli mycket bättre om du och din partner kommunicerar. Ni kommer även att bli mer upphetsade om ni ser att den andra har det skönt.

4. Fejka en orgasm

Vi har kommit längre än så! Gör din partner en tjänst och var ärlig med hur det känns för dig. Får du inte orgasm ska du inte låtsas att det händer.

5. Blanda olika glidmedel

En latexkondom får inte blandas med ett oljebaserat glidmedel eftersom att olja kan bryta ner latex. Om du och din partner använder en latexkondom kan ni istället kombinera det med en silikonbaserad gel.

6. Göra något du inte vill

Din partner kanske tjatar om en viss sexställning som du inte är sugen på eller någonting annat som du helst hoppar över. Om du inte vill göra det ska du helt enkelt inte göra det – så enkelt är det.

Läs mer!
Fem oväntade (men helt normala) ljud som din kropp kan göra under sex
Sex heta saker att göra som förspel
KJ Apa och Camila Mendes om sexscenerna i Riverdale

Av: Mina Gilbertsson

Foto: IBL