Sex saker det är okej att ljuga om i ett förhållande

Sex saker det är okej att ljuga om i ett förhållande

Även om vi aldrig uppmanar dig till att ljuga för din partner (sanningen kommer fram för eller senare ändå) så är det faktiskt okej att dra en liten vit lögn ibland. Här är sex tillfällen då det är okej att ljuga för din partner.

1. Att du gick förbi ditt ex på stan…

…och att det högg till lite i magen. Låt oss vara ärliga, även om du är superkär i din partner och ditt ex var en skit så är det okej att fortfarande få lite pirriga känslor i magen när du träffar hen. Det mår din nya partner däremot helt klart bäst av att inte veta om.

2. Att du inte tycker om hens familj

Om hens familj är taskig mot dig eller andra så ska du såklart säga det till din partner. Men om du enbart stör dig på att de är högljudda, eller tvärtom blyga och tysta, så gör du rätt i att inte säga det till din partner. Kanske blir förhållandet bättre med hens föräldrar ju längre ni två är tillsammans.

3. Att du hade bättre sex med din förra sexpartner

Konstruktiv kritik är toppen om du och din älskling har lite svårt att få till bra sex. ”Mer åt höger, hårdare” är bra feedback. Men att säga ”såhär gjorde xxx” är aldrig ok. Dra inte in någon annan i ert sexliv, (även om hen råkade vara en gud i sängen).

4. Vilka du tycker är snygga

Om du vet att din partner har komplex för sin smala kropp eller sin stora näsa kan du gott bespara hen vetskapen att de snyggaste personerna du vet i hela världen är de med muskulösa kroppar eller små näsor. Du kan ju fortfarande fantisera fritt om dessa personer i det tysta.

5. Att hen lagar världens godaste mat

Era föräldrar är bortresta och hen dukar fint och lagar mat till dig. Då kan du spara den lilla detaljen att biffen är seg som en skosula och istället fokusera på det som är bra, typ att hen ens sköljde salladsbladen.

6. Att ljuga om dina hemligheter

Ja, det låter brutalt. Men i början av ett förhållande kan det kännas skönt att slippa berätta om din dåliga mage eller alkoholproblemen ni haft i släkten. Det som känns för känsligt för dig att ta upp är faktiskt okej att hålla inne med tills tiden är kommen och du känner dig mer bekväm med att berätta.

Läs mer!
Sex saker du gör som förstör ditt förhållande
Så är du i ett förhållande – enligt ditt stjärnteckenÅtta misstag alla kommer göra i sitt första förhållande

Foto: IBL