ar-jag-kar-eller-inte

Så vet du om du är kär – eller inte

Ibland kan man känna sig osäker, är jag kär eller inte? Sanningen är att du är den enda som kan veta det men det finns några saker du kan utgå från för att få svar.

1. Tänker på hen hela tiden

Ett tydligt tecken på att du har starka känslor för någon är att du inte kan sluta tänka på personen. När du blir kär så är det nämligen vanligt att känslodelen av din hjärna får väldigt mycket energi och förstånds- samt minnesdelen av din hjärna jobbar inte lika bra. Istället blir fokus bara på dina känslor och då är det hen du bara kan tänka på.

2. Du ser inga andra

Ett annat tecken på att du faktiskt är kär är att du inte ser några andra personer, alltså på ett romantiskt sätt. Du känner dig inte attraherad av någon annan och kan egentligen inte ens tänka dig vara med någon annan.

3. Gladare än tidigare

När du blir kär så kan ämnet dopamin öka i hjärnan vilket i sin tur gör att hjärnan släpper ut extra mycket endorfiner i blodet. De endorfinerna gör att du kan känna dig extra glad. Så känner du dig väldigt glad och lycklig så kan det vara ett tecken på att du är kär.

4. Vill att andra ska gilla hen

Det är viktigt för dig att andra gillar hen när du är kär. Särskilt din familj och dina vänner. Du vill att de ska träffas så att ni alla kan umgås tillsammans.

5. Planerar utifrån er och inte dig

Istället för att planera allting utifrån vad du vill så börjar du istället planera utifrån vad ni två kan göra, vill eller borde göra.

6. Första du tänker på

Om du får ett roligt besked eller får några andra nyheter så är hen den första du vill berätta det för. Hen är den du vänder dig till först.

7. Saknar hen

När ni inte är tillsammans så saknar du hen. Även om det både är bra och skönt med egentid ibland så saknar du ändå hen när ni är ifrån varandra.

Se videon här under där två tjejer berättar om hur det kändes när de blev kära första gången!

Läs mer:
10 saker som händer i kroppen när du blir kär
Så beter du dig när du har en crush – enligt ditt stjärntecken
Test: Vilken relationsnivå är du och din crush på?

Foto: IBL