oskuld

"Så var det att ha sex första gången" - FRIDAs läsare berättar

Känns det nervöst att ha sex första gången? Lugn, det känner alla! FRIDA har pratat med tre läsare som berättar hur det var att bli av med (och behålla!) oskulden.

Det kanske känns som att ”alla har haft sex”, men sanningen är faktiskt inte alls sådan. FRIDA bestämde sig för att prata sexstress med tre läsare, som berättar hur det var att bli av med, eller behålla, oskulden.

Läs också:
Fråga FRIDA: ”Hur har vi sex första gången?”
Tips: 4 sköna onanitips med saker du har hemma
Viktigt! 8 saker du borde veta om snippan

Enda oskulden

”Jag har känt av sexstress väldigt mycket. Alla mina vänner har haft sex och det känns som jag är den enda kvar som inte haft det. Jag är 20 år men fortfarande oskuld. Människor blir förvånade när jag säger att jag är oskuld och tycker liksom ”varför har du inte haft det?”. Det gör mig jättestressad för nu har hela oskuldgrejen gjort att jag känner att det blir bara jobbigare och jobbigare. Det känns som jag är den på den här jorden som är 20 år och oskuld, bara för att jag vill göra det med någon som jag verkligen tycker om. Det gör mig både irriterad och ledsen att man ska få konstiga reaktioner för man är oskuld i min ålder.”

/En ångestfylld 20-årig oskuld

Läs mer: Så botar du sexstressen (nej, du är inte den sista oskulden!)

Glad att jag väntade

”Jag var den sista i mitt tjejgäng som hade sex. Alla mina kompisar hade redan haft det så jag var den enda som fortfarande var oskuld. De pratade ofta om det, vilket fick mig att känna press på att jag ”borde” ha gjort det vid det här laget och jag kände mig utanför. Ju äldre jag blev desto mer kände jag att det var något fel på mig. Jag hade sex första gången när jag var 18 år och idag är jag så glad att jag väntade. Jag hann lära känna mig egen kropp och gjorde det inte för att jag ”var tvungen” utan för att jag ville.”

/Sanna, 19 år

Långläsning: Varför är mens pinsamt?

Ångrar mitt beslut

”På sommaren förra året fick jag kontakt med en kille jag började tycka om. Vi bor ganska långt ifrån varandra och hade aldrig setts, men en kväll när mina föräldrar var bortresta bjöd jag hem honom till mig. Det var vår allra första träff, tidigare hade vi bara flörtat på sms. Det var jättekul och mysigt till en början, men sedan började han tjata om sex. Jag upplevde det som stressande, men samtidigt ville jag inte längre vara den enda oskulden i tjejgruppen. Så vi låg med varandra.

Nu efteråt ångrar jag mitt beslut. Han visade sig vara en oärlig pojkvän då han ljög om vårt förhållande inför andra tjejer och var otrogen med flera stycken. Önskar så att en bättre kille med äkta känslor för mig skulle fått något av värdefullaste man kan ha, eller att jag hade modet att vänta för att kunna se vem killen egentligen var.”

/Emma, 16 år

Läs mer:
Onanitips för dig som vill njuta på egen hand
Sex sanningar och myter om sex
”Tänk om han upptäcker att jag är oskuld?”