Så undviker du att bli tredje hjulet

Så undviker du att bli tredje hjulet

Enda singeln i gänget = automatiskt tredje hjulet. Känner du igen dig? Såhär löser du situationen.

Läs mer! 19 anledningar till att vara singel i sommar

1. Ligg lågt

I början av ett förhållande kan två personer bli smått besatta av varandra, det är inget ovanligt. Låt din kompis få ägna tid åt sin kärlek ett tag och vänta ut hen. Då får hen också en chans att sakna dig och inse hur mycket ni behöver varandra, trots hennes nya kärlek.

2. Kräv egentid

Drar dina kompisar med sina partners varje gång ni ska ses? Säg att du vill ses bara ni. Din kompis kommer att inse att det är skönt med en paus från sin partner och snacka lite skit med dig istället.

3. Berätta hur du känner

Om du känner dig utanför när grovhånglet börjar och du sitter som en inklämd idiot emellan så måste du säga detta till dina kompisar. När man är kär är det lätt att bli blind och missa att ens kompis sitter själv (inte okej), så en påminnelse om att du finns sitter inte fel.

4. Umgås i gäng

Enklaste sättet att undvika att riskera bli utanför är att alltid se till att ni umgås flera stycken samtidigt. Samla ihop ett gäng och häng tillsammans med din kompis och hennes partner. Ju fler desto roligare!

5. Välj rätt tillfälle

Det finns bättre och lite mindre bra tillfällen att umgås med ett kärt par. En romantisk middag, en spa-dag eller ett kvällsdopp i solnedgången är lite mindre bra tillfällen. Planera in shoppingrundor, minigolf och andra aktiviteter där ni rör på er. Då kan ni enklare umgås som tre neutrala vänner.

6. Testa och se

Tar du bara för givet att du kommer att bli tredje hjulet om du umgås med din bästis och hens partner? Testa att hänga med dem en kväll. Förhoppningsvis respekterar de dig och undviker att hångla mitt framför näsan.

Läs mer!
Test: Varför är du singel?
Åtta anledningar till att det äger att vara singel
Har du blivit kär i din kompis ex? Tänk så här!

Foto: IBL