Så tolkar du din crush signaler i sociala medier

Betyder din crushs kommentarer på Instagram att hen är intresserad eller skriver personen så till alla? Vi hjälper dig tolka vad beteendet egentligen betyder.

1. Tittar på dina Instagram stories

Varje gång du lägger upp en story och ser vilka som har tittat så finns hens namn alltid med på listan.

Vad betyder det? Det kan (dessvärre) betyda både ingenting eller allting. Om personen följer dig på Instagram men brukar slökolla på alla dagens stories så kan det vara så att han bara bläddrar förbi din, precis som alla andras. Följer hen däremot inte dig, men tittar ändå, betyder det att hen aktivt går in och vill se dina stories. Hen är definitivt intresserad av dig!

2. Likear dina bilder på Instagram

Du får många likes på Insta men det pirrar till lite extra när du ser att hen återigen har dubbelklickat på en av dina bilder.

Vad betyder det? Om personen likear dina bilder på allt från kompisar, hunden och mat så betyder det att hen gillar dig och är intresserad av ditt liv, men det kan lika gärna bara vara som kompis. Trycker hen like enbart på dina selfies innebär det däremot att hen tycker att du ser bra ut. Innan du hoppar högt av glädje bör du däremot kolla upp om hen likear alla tjejers bilder.

3. Kommenterar dina bilder på Instagram

Din crush verkar inte nöja sig med att göra like-hjärtat rött utan vill även skriva en kommentar.

Vad betyder det? Om hen tar sig tid att tänka ut en kommentar och skriva ner den på din Instagram har hen ett intresse för dig (så länge kommentarerna är snälla, förstås). Enbart kommentarer om ditt utseende visar att hen inte är ute efter något seriöst.

4. Snapar bilder till dig (version 1)

Personen snapar personliga saker som visar att hen har lagt märke till din story eller dina snaps.

Vad betyder det? Hen vill få igång en konversation med dig. Om du är intresserad är det bara att snapa loss!

5. Snapar bilder till dig (version 2)

Hen skriver ”Tja läget, vad händer?”.

Vad betyder det? Den här typen av meddelande kan hen ha skickat till alla på sin snap bara för att få uppmärksamhet och vilja hänga med någon. Det behöver inte betyda att hen är intresserad av just dig.

6. Öppnar dina Snapchat storys

När du lagt upp någon på story så blir du extra glad när du ser att din crush har sett det. Även om du inte vill erkänna det har du förmodligen lagt upp bilder och videos bara för att just nu crush ska lägga märke till dig och se vad du gör.

Vad betyder det? Samma sak som med Instagram stories gäller för Snapchat storys. Hen kan helt enkelt få upp dig i sitt flöde och kollar alla snaps samtidigt. Då ”råkar” du vara med där. Det behöver med andra ord inte betyda någonting alls. Svara hen däremot på någonting du visar på story så är chansen för ett intresse betydligt större.

7. Skriver grattis till dig på messenger

På din födelsedag väljer andra att skriva i flödet på Instagram, Snapchat eller Facebook. Men hen skriver ett privat meddelande.

Vad betyder det? Hen vill starta en konversation med dig, annars hade hen kunnat kommentera på en öppen plattform där alla ser. Om du är intresserad kan du skriva en fråga tillbaka, sedan är snacket igång. Lycka till!

Läs mer!
Höstens mysigaste dejter (som du måste testa)
Så flörtar du på nya sätt i skolan (få din crush på fall!)
Så bjuder du ut din crush (utan att fråga rakt ut)

Foto: IBL