hantera-ex-gatt-vidare

Så hanterar du att ditt ex träffat någon ny

Det är alltid jobbigt att se någon du tyckt om dejta någon annan. Här är några tips kring vad du kan göra för att det ska kännas bättre.

Även om ni avslutade ert förhållande som vänner så är det inte lätt att se ditt ex med någon annan. Men istället för att göra det till något negativt så bör du försöka se det som något positivt, vilket självklart är lättare sagt än gjort. Här är några tips på vad du kan göra samt tänka för att det ska kännas bättre.

1. Dags att gå vidare

Om hen har gått vidare så är det dags för dig att göra samma sak. Hur än ert förhållande slutade så försök att se det som att hen nu är lycklig med någon annan, vilket du också förtjänar att vara. Se det som en tecken att ni inte var menade för varann.

2. Prata ut med någon annan

Istället för att gå fram till ditt ex och prata om dina känslor så kan ett bättre val vara att vända dig till en vän. Saker och ting känns oftast bättre när vi fått prata om det. Så ring en vän och släpp ut allt du har inom dig.

3. Kom ihåg att det blir bättre

Första gången du ser ditt ex med någon ny så kommer det att kännas jättejobbigt men efter ett tag kommer den känslan att försvinna. Det kan ta tid men det kommer bli bättre med tiden.

4. Fokusera på dig

Sluta fokusera på att ditt ex gått vidare och försök istället fokusera på dig och ditt liv. Vad vill du göra härnäst? Vad gör dig glad? Se till att göra saker du vill göra och som gör dig glad. Då kommer det att gå fortare att gå vidare.

5. Var trevlig

Det är inte alltid det går att undvika ett ex och hens nya partner. Istället för att gömma dig eller undvika att göra saker för att de är där, gå dit med huvudet högt och hälsa, det räcker. Det visar vilken bra person du är.

6. Jämför inte

Något som är jätteviktigt är att du inte jämför dig själv med ditt exs nya partner. Du är du, och du är fantastisk, ni två var bara inte rätt för varandra. Du vill vara med någon som gillar dig för den du är.

Läs mer:
Nio tecken på att ditt ex inte har kommit över dig
Sju tecken på att du (äntligen) har kommit över ditt ex
Sex tecken på att du inte är redo för ett förhållande

Foto: IBL