Så håller du kontakt med din crush under jullovet

Så håller du kontakt med din crush under jullovet

Ska du och din crush vara ifrån varandra under hela jullovet? Vi tipsar dig om hur ni ändå kan hålla kontakten trots avståndet.

1. Önska god jul eller gott nytt år

Först och främst, julafton eller nyårsafton är en perfekt ”ursäkt” för att höra av sig. Skicka en snap eller ett meddelande ganska tidigt och önska god jul/gott nytt år så hinner ni skicka flera stycken under dagen. Om det redan varit julafton kan du alltid skicka ett ”God jul i efterskott”.

2. Snapa bild på julklapp

Det spelar ingen roll om du fått en konstig julklapp, det du exakt önskat dig eller något som du absolut inte vill ha. Snapa en bild på en julklapp med en rolig caption till. Glöm inte att fråga vad hen fick i julklapp också.

3. Föreslå att ni ska hitta på något tillsammans

Eftersom din crush inte vet vad alla dina vänner gör under lovet (eftersom ni inte är i skolan) så har hen heller ingen koll på om du drar en vit lögn för att träffa hen. Säg att alla dina kompisar är upptagna och fråga om hen vill gå på bio eller åka skridskor.

4. Tagga i memes

Du tänker garanterat på din crush när det dyker upp olika memes och gif:s i flödet. Låt personen veta det! Det är förmodligen saker som är interna mellan er två och det kommer garanterat få hen att tänka på dig. Om du inte vill att andra ska se kan du skicka det privat på DM eller Messenger.

5. Skicka låtar eller spellista

Vi kopplar ofta ihop olika låtar med olika händelser, så se till att din crush tänker på dig när hen hör en specifik låt. Enklaste sättet för att hen ska göra det är helt enkelt att skicka över en låt eller spellista som tips, i stil med ”du måste lyssna på den här, den är så bra”. På så sätt har ni startat en konversation och hen kan svara med att också skicka en låt.

För den modiga:

6. Nyårskyssen

Om ni inte ska fira nyår tillsammans vill du ju självklart att hen ska tänka på dig ändå. Skicka ett meddelande och fråga ”Om du fick välja vem som helst, vem hade du velat kyssa på nyår?”. Som uppgjort för att din crush ska våga erkänna sina känslor för dig.

Läs mer!
12 mysiga dejter att uppleva i vinter
12 saker som är perfekta att göra på första dejten
Test: Var kommer du att hitta kärleken i vinter?

Foto: IBL