bli-ihop-hur

Så frågar du om ni kan bli ihop – utan att säga det rakt ut

Har du dejtat någon ett tag men är osäker på om ni är ihop eller inte? Genom de här tipsen kan du få reda på svaret utan att behöva fråga rakt ut.

1. Skicka ett sms

Det enklaste du kan göra om du inte rakt ut vill fråga om du och din crush är ihop eller kan bli ihop är att skriva ett sms och fråga. På så sätt blir det inga missförstånd!

2. Hinta

Har ni dejtat ett bra tag men aldrig pratat om ni är ihop eller inte? Då kan du försöka hinta om det. Öppna med frågor om var hen ser er i framtiden eller säg att du är ute efter något seriöst. Det öppnar definitivt upp för en diskussion!

3. Skriv en lapp

Du kan också vara riktigt gammeldags och skriva en lapp och fråga. Om din partner är romantisk kanske hen uppfattar det som väldigt gulligt!

4. Bara anta att ni är det

Om du känner dig riktigt modig så kan du helt enkelt bara anta att ni är ihop i alla fall om ni dejtat väldigt länge. Presentera hen för dina vänner som din partner eller prata som om ni faktiskt är tillsammans.

5. Fråga – på rätt sätt

Istället för att ställa frågan ”kan vi bli ihop?” kan du istället säga saker som ”hur känner du för mig?” eller ”hur ser du på oss?”. På så sätt kan ni prata om det!

Läs mer:
Nio mysiga dejter du kan gå på i sommar
Fem tecken på att ni är tillsammans bara för att du inte vill vara ensam
Så tar du upp sex-snacket med dina föräldrar

Foto: IBL