Så blir du mer bekväm naken

Så blir du mer bekväm naken – när du är med din partner

Tycker du det är jobbigt att visa dig naken? Är du rädd för att din partner inte kommer gilla det hen ser? Här är tipsen du behöver!

Först och främst, du ska aldrig känna dig obekväm när du är med din partner. Men trots det är det lätt hänt att hjärnspökena tar över och att du känner att du inte duger.

Har du däremot inte varit så pass nära någon annan innan att ni varit nakna tillsammans är det inte konstigt att det kan kännas nervöst.

1. Omgivning som du känner dig trygg med

När du ska vara naken kanske det inte är superkul att det för första gången händer i strålkastarbelysning. Släck inte lampan så det blir kolsvart men lite mysbelysning är toppen både för stämningen och självkänslan.

2. Prata om det

Det blir alltid lättare efter att du har pratat om dina rädslor. Förklara för din partner att du tycker att det känns jobbigt att vara naken och varför.

3. Hen vet i princip redan hur du ser ut

Din partner vet ungefär hur du kommer se ut utan kläder, redan innan. Även om vi har kläder på oss så syns det ju vad vi alla har för kroppsform, vilken storlek brösten har och så vidare. Det kommer med andra ord inte bli en chock för hen när du tar av dig kläderna.

4. Din partner tycker du är het

Om ni har kommit så pass långt i relationen att ni ska vara nakna tillsammans så tycker garanterat din partner att du är snygg – annars hade ni aldrig kommit så pass långt. Det är bara du som kritiserar din kropp och lägger fokus på komplex, din partner är bara glad över att få se dig naken.

5. Fokusera på vad kroppen kan göra

I stället för att tänka på hur du ser ut i en viss vinkel eller vad hen tycker om en specifik kroppsdel så börja i stället fokusera på hur fantastisk kroppen är. Att den gör så att det känns skönt för dig!

6. Du är inte ensam

Vi gissar att din partner är ungefär lika nervös som du över att visa sig naken. Det är inte du som ska visa upp dig och bli ”godkänd” av hen, ni är båda nakna med varandra för att ni vill vara det. Inte för att döma någon efter utseendet.

Läs mer!
Fem saker du (förmodligen) har tänkt om din snippa – som inte stämmer
Gör det ont när du har sex? Det kan vara vestibulit
10 saker som händer i kroppen när du blir kär

Foto: Unsplash