vill-ha-sangen

Så berättar du för din partner vad du gillar i sängen

Vågar du inte berätta för din partner vad du gillar i sängen? Då borde du läsa detta. Här är några tips på hur du kan säga det.

När du har sex med någon är det viktigt att ni båda njuter av det. Till en början kan det vara svårt att veta exakt vad som passar er och ni måste därför prova er fram. Det är också viktigt att ni är ärliga mot varandra och vågar säga vad ni gillar. Här är några tips kring hur du kan säga hur du vill ha det.

1. Innan sex

Det absolut bästa är att du redan innan ni har sex säger vad du gillar. Det kan dock vara svårt att veta men om ni gjort något tidigare som du gillade, säg det! Så slipper ni testa er fram och kan istället satsa på det direkt. Om det känns jobbigt att säga det direkt till din partner kan du skicka ett sms men det bästa är att ni pratar om det face to face.

Ett annat knep du kan testa är att om ni ser på en film och de gör något i filmen som du känner att du skulle vilja testa. Säg det till din partner! Då har du både ett exempel och ett bra tillfälle.

2. Under sex

Även om det känns som det kan förstöra stämningen så är det viktigt att du är ärlig. Om ni gör något som inte känns bra, säg det. Om ni gör något som känns bra, säg det. Genom att prata om det kommer det att bli bättre för er båda och ni slipper slösa massa tid på något som inte känns bra. Om det känns jobbigt att säga det rätt ut kan du också med kroppen och ljud visa att du gillar det.

3. Efter sex

Efter ni haft sex så kan det också vara bra att ta upp vad som var bra. Genom att bekräfta för din partner att en viss sak ni gjorde eller en viss ställning var bra för dig så kommer hen att veta det och göra samma sak nästa gång. Att prata efter sex kan också kännas mer bekvämt då du känner dig mer avslappnad och nära din partner.

Läs mer:
Sju saker som händer med snippan när du blir upphetsad
Tipsen du behöver för att ha sex och mysa i duschen
Sex platser hemma att testa att ha sex på – förutom i sängen

Foto: IBL