Nicole Falciani och Eric Saade

Så är du som ex – enligt astrologin

Våra stjärntecken säger mycket om hur vi är som personer och kärlekspartners – och därför kan stjärnorna också berätta på ett mycket träffsäkert sätt hur du reagerar när ett förhållande tar slut. Eller vad säger du, visst stämmer det ganska bra?
Så funkar astrologi
Slå på ljud

Självklart finns det många faktorer som påverkar hur du reagerar när en relation tar slut. Du agerar inte på samma sätt om du själv tar steget som om du blir lämnad och sviken. Men – det finns ändå ganska många gemensamma nämnare, för din grundläggande personlighet ändras inte för att du har blivit stukad.

Och självklart säger ju det här lika mycket om dina egna ex – hur väl känner du igen deras agerande i texten nedan? (Vi vet att du läser det här lika mycket av den anledningen...).

Väduren – The one that got away

Dina ex saknar dig direkt. När du inte längre är där inser de hur mycket de saknar din spontanitet och ditt självförtroende. Du är född ledare, och det gäller även i dina förhållande. Det var med stor sannolikhet du som tog första steget och initierade era bästa dejter och det bästa sexet.

Blev du dumpad handlar det mindre om saknad och mer om att du är lite stött över att de inte längre vill hänga med dig som är så grym? I alla fall är det vad du intalar dig själv.

Troligt att du gör efter att ni gjort slut: Går på dejt med någon ny, fort!

Situation det är troligt att du stöter på ditt ex i: De ”råkar” befinna sig på dina favoritställen. Du ser rakt igenom det.

Vad ditt ex saknar mest med dig: De spontana dejterna som alltid blev mer minnesvärda än de planerade.

Oxen – det avslappnade exet

Du är logisk och onostalogisk, funkar det inte är du inte den som ältar eller har ett på/avförhållande. Du är dock lojal så du finns gärna kvar där som vän. Se bara till så att du inte missleder ditt ex och får dem att tro något du ändå aldrig skulle göra.

Troligt att du gör efter att ni gjort slut: Shoppar dig en ny garderob och gör om hemma.

Situation det är troligt att du stöter på ditt ex i: Eftersom ni fortfarande är vänner ses ni ofta, och ditt ex pratar gärna och ofta om sina nya flörtar för att försöka göra dig svartsjuk, men det hjälper inte.

Vad ditt ex saknar mest med dig: Du valde alltid de bästa restaurangerna, barerna, utställningarna och filmerna – och de saknar din goda smak.

Tvillingarna – på och av-exet

Du är äventyrlig och orädd, så uppbrott bekommer dig inte så mycket. Vidare mot nästa spännande erfarenhet! Fast kanske borde du stanna upp ibland och tillåta dig att känna?

Du har också en fallenhet för att hamna i på/av-förhållanden. Men om ni inte klarade att jonglera alla era känslor förra gången, vad får dig att tro att det skulle funka den här gången? Gå vidare och leta efter någon som passar dig bättre.

Troligt att du gör efter att ni gjort slut: Ventilerar med dina vänner. Du behöver få bekräftelse och försäkran om att du är mycket bättre och roligare än ditt ex.

Situation det är troligt att du stöter på ditt ex i: Du bokar in en kaffe för att se hur ditt ex har det och luska om ni kanske borde bli ihop igen.

Vad ditt ex saknar mest med dig: Du är så rolig och charmig att din glans spiller över på dem också, vilket de så klart saknar.

Kräftan – exet som går igenom alla sociala medier

Du är en känslig typ och tar uppbrott hårt, så om ditt ex inte också gör det blir du sårad. Du har varit lojal och stöttande så när du blir djupt sviken häver du ur dig alla dina känslor i ett mess, men skickar det aldrig, eftersom du inte vill erkänna för varken dem eller dig själv exakt hur sårad du är.

Troligt att du gör efter att ni gjort slut: Går igenom exakt varenda möjlig bild på hen på Instagram och Facebook för att se vilka hen hänger med och om de kanske träffat någon ny.

Situation det är troligt att du stöter på ditt ex i: Aldrig, för du gör allt du kan för att se till att det inte händer.

Vad ditt ex saknar mest med dig: Ingen är bättre än dig på att visa sin kärlek genom massage, kli och mys.

Lejonet – det småsinta exet

Du är inte arg. Du bryr dig inte alls. Eller ok, du är lite arg. Eller åtminstone lite förolämpad eftersom du ödslade din tid på någon som inte hade vett att förstå hur bra du var eller kunde nå upp till din nivå.

Du kör med raka puckar, att spela spel är inget för dig, och det suger ju att du kastade dig ut och inte möttes av samma entusiasm.

Troligt att du gör efter att ni gjort slut: Du agerar ut dina känslor genom ett skriva en låt, pjäs eller kortfilm för att bearbeta och få ett avslut. Självklart vill du själv vara stjärnan.

Situation det är troligt att du stöter på ditt ex i: 10 år senare bjuder du in dem när din pjäs/låt/konsert går upp på de stora scenerna. Men du är inte dryg. Det är mer som ett lite diskret ”fuck you”.

Vad ditt ex saknar mest med dig: När ni var ihop kände de sig verkligen som en del av en starkt enhet. Fast egentligen var det bara du som stod för styrkan.

Jungfrun – exet som inte kan släppa taget

Du letar efter en djupare mening med allt och analyserar varje detalj för att kunna lära dig något av det. Vissa tycker att du överanalyserar, med det är bara så du är. Även om du kanske vet att du klarar dig bättre utan hen, så vill du förstå varför du blev kär från första början, varför ni var ihop så länge, och exakt varför det tog slut. Du analyserar varje mess för att hitta signaler som kan ge dig svar.

Troligt att du gör efter att ni gjort slut: Du sitter hopkurad i flera dagar och mumlar ”jag fattar inte”.

Situation det är troligt att du stöter på ditt ex i: När du hämtat dig ser du till att vässa ditt liv på alla fronter så att du blir coolare, snyggare och mer framgångsrik än någonsin, vilket du ser till att marknadsföra i dina sociala kanaler tills hen är den första att kolla på alla dina stories.

Vad ditt ex saknar mest med dig: Eftersom du planerar allt minutiöst, så flöt allt perfekt med dig. De visste inte varför då, men nu saknar de verkligen dig och din färgkodade kalender.

Vågen – det vänliga exet

Du är inte den som tar konflikter i första taget, så när ett förhållande tar slut finns det ofta en hel del outtalad bitterhet hos er båda. Trots det gör du allt för att vara diplomatisk. Du mår bäst i ett förhållande och du är en härlig partner, så i ett förhållande med dig trivs man.

Troligt att du gör efter att ni gjort slut: Du går runt hemma i pyjamasbyxorna och lyssnar på stärkande Spotifylistor. Men tack vare din charm tar det inte lång tid innan nya uppvaktare står på rad, snart är du kär igen.

Situation det är troligt att du stöter på ditt ex i: Ni träffas ofta, för ni är ””vänner” och du bryr dig inte aaalls om att hen nu dejtar en kopia av dig. Eller?

Vad ditt ex saknar mest med dig: Du fick dem att känna sig förstådda på ett sätt ingen annan gör. Men så är ju du med alla.

Skorpionen – det iskalla exet

Vart börjar vi? Kanske med att alla dina ex är lite rädda för dig. Du tvekar inte att hänga ut någon som förtjänar det, och har någon sårat dig ägnar du all din vakna tid åt att fundera ut en lämplig hämnd. Drabbas de inte av den, så råkar de åtminstone ut för din iskyla.

Men. Du är tuff och orädd utåt, fast på insidan har du svårt att släppa vad det var som gjorde att det inte höll och om du skrämt hen. Med åldern inser du dock att det sällan är en persons fel att två inte funkar ihop.

Troligt att du gör efter att ni gjort slut: Du leker detektiv, som vanligt. Du har stenkoll på allt de företar sig – fram tills du hittar ett nytt kärleksintresse. Självklart har du också funderat på vem i ditt ex närhet du skulle kunna tänka dig att förföra bara för att visa din överlägsenhet.

Situation det är troligt att du stöter på ditt ex i: Du vill självklart visa ditt ex att du nu hänger med hens chef eller kompis. Men det slutar sällan bra för någon av er.

Vad ditt ex saknar mest med dig: Det fantastiska sexet såklart.

Skytten – exet som i hemlighet alltid hoppas på något mer

Du när rolig och lättsam och har nästan lite för lätt att bli vän med dina ex, trots att du är ganska plump och utan omsvep berättar vad de gjorde för för fel och vad du störde dig på. Egentligen skulle du sällan tacka nej om de försökte få ihop det med dig igen, men du skulle aldrig ta första steget själv.

Troligt att du gör efter att ni gjort slut: Du fixar ihop ditt ex med en vän, eftersom du ändå inte bryr dig. Men så börjar de dejta och du inser att det gör du faktiskt visst och hur fasen ska du nu kunna backa den här situationen?

Situation det är troligt att du stöter på ditt ex i: Du ser dem på Tinder och när du inser att de faktiskt kan tänka sig någon annan än dig blir du sårad på ett sätt du aldrig skulle kunna tro. Men det går över.

Vad ditt ex saknar mest med dig: Du är rolig och full av galna upptåg.

Stenbocken – exet som lever upp

Du är egentligen glad över att vara singel igen. Vad mycket nya, spännande människor du kan lära känna nu! Du behöver liksom ingen riktig sorgeperiod, vilket andra kan tycka är lite märkligt. Egentligen tyckte du nog att ditt ex var ganska tråkig och satte hinder för dig. Nu slipper du låtsas bry dig om hens intressen och kan träffa någon som verkligen förstår dig.

Troligt att du gör efter att ni gjort slut: Du dejtar någon som är raka motsatsen till ditt ex, för att se hur det är.

Situation det är troligt att du stöter på ditt ex i: Ni ses på en stor fest eller en bar, men du märker det inte ens förrän hen messar dig om det efter. Hoppsan!

Vad ditt ex saknar mest med dig: Då såg alltid till att få bästa bordet, bästa hotellrummet eller blev uppgraderade till första klass.

Vattumannen – exet som inte ser tillbaka

Egentligen är du glad över att det är slut, för du började känna dig lite instängd. Du när extremt självständig och behöver rejält med space. Du brukar inte stukas allt för mycket när ett förhållande tar slut, din karisma är fortsatt stark och du har en förmåga att få alla att känna sig speciella – vilket får andra att lätt falla för dig.

Troligt att du gör efter att ni gjort slut: Du bokar den där resan du drömt om. Äntligen är du fri!

Situation det är troligt att du stöter på ditt ex i: Ni springer på varandra på stan och ditt ex är sjukt obekväm. Du fattar inte varför, förrän du inser att din dejt är sjukt mycket hetare än hen.

Vad ditt ex saknar mest med dig: Du ser världen från en helt egen synvinkel, och utan dig blir allt mycket tråkigare.

Fiskarna – det snälla exet

Du jobbar för hårt och är alldeles för snäll och godtrogen. Dina vänner tycker att det bara var bra att det tog slut, så att du kan hitta någon som behandlar dig som du verkligen förtjänar.

Själv är du extremt känslosam och romantisk lagd och har ofta svårt att komma över att det inte är ni två längre. Eftersom du är så snäll ser du till att er relation är fortsatt god trots att du egentligen lider och undrar om det här var din själsfrände och hur du någonsin ska kunna gå vidare. Det var det inte, och det kommer du förstå snart.

Troligt att du gör efter att ni gjort slut: Startar ett poesikonto som blir viralt.

Situation det är troligt att du stöter på ditt ex i: De börjar följa dina framgångar och råkar gilla ett gammalt inlägg.

Vad ditt ex saknar mest med dig: Du tog hand om dem som ingen annan.

Foto: TT/Unsplash

Relaterade artiklar
Därför ska du dejta någon som inte passar ditt stjärntecken egentligen
Kärlekshoroskop: Så blir ditt kärleksliv 2021
Vilken Disneyskurk är du mest lik? Ditt stjärntecken avslöjar dig