Så tar du upp sex-snacket med dina föräldrar

Så tar du upp sex-snacket med dina föräldrar

Du behöver inte prata om sex med dina föräldrar, men om du skulle vilja har FRIDA listat tips på hur du kan ta upp sexsnacket!

Vill du lära dig mer om preventivmedel eller oroar dig för att du är gravid? Oavsett vad det gäller kan det kännas stelt och jobbigt att prata om sex med föräldrarna. Trots att du inte vill tänka tanken, har dina föräldrar mycket mer erfarenhet av sex och kan hjälpa dig om du har några frågor eller funderingar.

Öva på vad du ska säga innan

När du är nervös kan det vara bra att träna på vad du ska säga. Skriv ner punkter eller stödord som du kan använda som hjälpmedel.

Skriv ner dina tankar och funderingar

Om du inte vill ta upp det direkt med dina föräldrar kan du skriva det i ett sms eller liknande.

Prata mer om sex

Gör sex-snacket till en vana! Det är nämligen bra att prata sex med sina föräldrar. Det kommer bli lättare för varje samtal och stärka er relation. Tänk så här! Det är bättre att prata om sex än att göra något som du kanske skulle ångra.

Precis lika jobbigt för dina föräldrar

Det kanske känns som världens mest pinsamma sak att prata om, men det är nog inte bara du som tycker det. Det kan vara minst lika pinsamt för dina föräldrar att ta snacket.

Ta inte upp det

Vill du inte prata om sex med dina föräldrar ska du självklart inte göra det. Om du vill prata med någon annan kan du boka till hos skolsyster eller Ungdomsmottagningen. Det spelar ingen roll vem du pratar med, bara du gör det när du behöver tips och råd.

Läs mer!
6 heta ställen att ha sex på i sommar
Sex vanliga sexmissar du gör innan du fyller 20
Sex saker som kan gå fel när du har sex första gången

Av: Mina Gilbertsson

Foto: IBL

Källa: Girlfriend AU