Artikeln innehåller reklamlänkar
orgasmtips

Tre enkla orgasmtips som kan få dig att komma snabbare

Oavsett om du vill få orgasm med en partner eller på egen hand så finns det smarta tips som kan få dig att komma snabbare.

1. Slappna av – och spänn dig samtidigt

Det pratas ofta om att slappna av för att uppnå orgasm. Men det betyder inte att du behöver göra mindfulness-övningar eller försöka somna för natten. Satsa istället på att rensa tankarna – skolproblem hör inte hemma i huvudet när du ska försöka få orgasm, och det är inte en myt att orgasmen börjar i huvudet. Tänk på saker du tycker är sexigt, och spänn dig samtidigt rytmiskt i lår- och underlivsmusklerna. Det ökar blodtillförseln till de nedre regionerna och ökar chanserna för att du ska komma snabbare.

2. Vibrationer

Om du och/eller din partner har försökt få dig att komma med fingrarna och inte lyckats är det smart att testa en vibrator eller något annat som vibrerar, till exempel en eltandborste (kom ihåg att skydda med en kondom!). Se till att vara ordentligt upphetsad innan du börjar så gör vibratorn jobbet åt dig när du väl vill komma. Vill du inte testa vibrator kan duschens varma strålar ge samma effekt.

En vibrator går att köpa på till exempel Apoteket (länk till Apprl), om du inte kan eller vill handla på nätet eller inte vill besöka en sexbutik.

3. Tryck på magen

Ett knep som kan hjälpa dig att få orgasm snabbare medan du onanerar eller blir smekt på klitoris är att trycka på nedre delen av magen, ungefär tio centimeter under naveln. Där inne sitter g-punkten som vid stimulering kan hjälpa dig att komma snabbare. Du kan utforska g-punkten genom att föra in fingrar i slidan och göra en ”kom hit”-rörelse med fingret. G-punkten sitter nämligen på främre slidväggen och är mer framträdande när du är upphetsad.

Läs också:
FRIDA-läsarna berättar: ”Så fick jag min första orgasm”
16 saker du inte visste om orgasm
Fem tips när du vill onanera i duschen

Foto: Unsplash