onanitips tjej

Onanitips för dig som vill njuta på egen hand

Att onanera, eller klittra som det heter för tjejer, har allt för länge varit något man inte pratar om. Det vill vi på FRIDA ändra på! Följ vår onaniguide och njut på egen hand!

Nej, det är absolut inte pinsamt att onanera. Många gör det, det är ett bra sätt att koppla av om du känner dig stressad och framför allt – det gör att du lär känna din kropp. Våga onanera mera, och spana in FRIDAs onanitips för dig som vill njuta själv.

FRIDA svarar på frågor om sex:
”Hur har vi sex första gången?”
”Tänk om han upptäcker att jag är oskuld?”
”Jag vill bli av med oskulden”

1. Hitta din grej

Vissa gillar att klittra utanpå trosorna för mer motstånd, andra föredrar att göra det i badet eftersom det är avslappnande. Det är din egen tid och du gör det bara för din skull så se till att göra det på ett sätt som passar dig. En fördel med att ta reda på vad du tycker om är dessutom att du kan visa din partner vad du tycker om när ni har sex tillsammans.

2. Öva, öva, öva

Precis som att du blir duktigare på att cykla ju oftare du åker ut på en cykeltur så kommer du att bli allt bättre på att onanera desto mer du gör det. Räkna inte med att det ska gå första gången du testar.

3. Prova nya saker

Om du är van att onanera på ett visst sätt och det funkar för dig så är det jättebra. Men du vet ju egentligen inte om det finns ett ännu bättre sätt om du inte provar dig fram. Det är aldrig fel att experimentera.

4. Ta hjälp av fantasier

Vad tänker du på när du har solosex? En fantasi är just det, en fantasi. Det behöver inte vara någonting som du nödvändigtvis vill testa på IRL. Här handlar det om vad som får dig upphetsad. Är det en specifik person, en kändis eller bara tanken på sex? Sex med någon av samma kön, motsatt kön eller sex med flera? Låt fantasin flöda.
Psst! Går det trögt med fantasierna? Det finns massvis med erotiska noveller och fan fiction att läsa online.

Känsliga områden att lära känna bättre!

Det finns en del ställen på och runt omkring snippan som är känsligare än andra och därmed väldigt härliga att beröra under ditt solosex. Exempel på erogena zoner är:
1. Klitoris som sitter emellan blygdläpparna.
2. G-punkten som sitter några centimeter in i snippan på den främre väggen.
3. Mellangården vilket är området mellan snippan och analen.

Läs också:
4 sköna onanitips med saker du har hemma
Åtta saker du borde veta om snippan
Tre snabba fakta om orgasm (som du inte har hört tidigare!)