Har du blivit kär i din kompis ex? Tänk så här!

Har du blivit kär i din kompis ex? Tänk så här!

Det går inte att bestämma över sina känslor, men det kan bli minst sagt knepigt om du fallit för din kompis ex. Här är fem saker att tänka på om du hamnar i den här situationen.

1. Hur kär är du – egentligen?

Det är lätt att få en crush på någon som ens kompis varit kär i, bara för att du har hört bra saker om personen och för att du och din kompis brukar gilla samma saker. Så fundera en extra gång, är du kär bara för att din kompis har varit det eller är du verkligen kär på riktigt? Det är avgörande för hur du ska gå vidare.

2. Hur kommer din kompis reagera?

Du vet förmodligen vad din kompis skulle tycka om att du fått känslor för hens ex. Antingen så är hen helt lugn med det eller så kommer hen känna att det är ett svek. Hur deras relation slutade och vad de har för relation idag spelar stor roll.

3. Kan du komma över det?

Fundera över hur starka dina känslor är, kan de gå över med tiden eller kan du helt enkelt inte sluta tänka på personen? Om du vet att det skulle såra din vän, så kan det vara bra att försöka glömma personen och gå vidare.

4. Är du beredd att offra vänskapen?

Om du vet att din kompis skulle bli ledsen om ni blev tillsammans så finns risken att hen inte kommer vilja vara din vän längre. Är det någonting du är okej med? Även om du är kär just nu är det mycket möjligt att ert förhållande varar kortare än vad din och din kompis vänskap skulle göra.

5. Hur kan det bli så bra som möjligt för alla inblandade?

Trots alla funderingar har du bestämt dig för att satsa på din kompis ex. Det finns ändå några saker du kan göra för att sköta det så snyggt som möjligt. Var ärlig mot din kompis och skylta inte så tydligt med er kärlek mitt framför hen. Tänk på hur du hade velat att det skulle gått till om situationen hade varit omvänd.

Läs mer!
14 tecken på att du inte har kommit över ditt ex
Vill du bli kompis med ditt ex? Det här borde du tänka på innan
Här möts Felix Sandman och ex-flickvännen på efterfesten

Foto: The CW