sover-tillsammans

Hur ni sover tillsammans avslöjar hur ert förhållande är

Hur du och bae sover tillsammans säger mycket om förhållandet, enligt forskare som har studerat kroppsspråk och sovstilar. Vad säger era sovstilar om er?

Ni skedar: “Tillit och beskyddande”

Är du den lilla skeden befinner du dig lite i en utsatt position som är väldigt sexuell, samtidigt som den visar att du litar på din partner. Att vara stora skeden symboliserar däremot en beskyddande känsla som nästintill övergår i en ägande ton.

Skedar med mellanrum: ”Jag håller din rygg”

Du som är stora skeden i den här situationen säger indirekt att du håller koll på den andra personen och att hen ska lita på dig. Samtidigt är det inte en lika sexuell dragningskraft mellan er som de som skedar tätt intill varandra har.

Du sover på hens bröst: “Litar på hen”

Att du sover på din partners arm visar att hen känner en styrka att skydda dig. När du lutar dig in och sover på hens bröst visar du att du litar på hen, samtidigt som du vill göra dina egna val.

Ansikte mot ansikte: “Känner sig avlägsen”

Den här sovstilen visar att ni båda gör ett försök att komma varandra närmare och få kontakt, förmodligen för att ni känner er avlägsna från den andra. Hungern för mer intimitet är hög.

Ni sover på mage: “Är sårbar”

När du sover på mage skyddar du halva din kropp och det kan vara ett tecken på ångest och sårbarhet. Många som sover på det här sättet vill inte eller är rädda för att visa sina känslor.

På varsin sida om sängen: “Behöver utrymme”

Du är självständig och känner stundtals ett behov att vara lite längre ifrån din partner. Det här kan faktiskt vara en varningsklocka över att det är någonting tokigt i ert förhållande.

Rygg mot rygg med rumpkontakt: “Behöver utrymme, men inte från dig”

Den här positionen symboliserar att ni är ett självsäkert par som behöver ert eget space. Ni vill vara självständiga samtidigt som det finns en sexuell koppling emellan er, i form av rumpkontakten.

Bara benen nuddar varandra: “Behov av uppmärksamhet”

Om din partner gosar in sina fötter bland dina, men låter bli hudkontakt på resten av kroppen, har personen en känslomässig eller sexuell längtan efter dig. Förmodligen vågar personen inte ta initiativet utan väntar på att du ska göra det.

Armar och ben är hopslingrade: “Kan inte få nog”

Ni funkar perfekt som par och kan helt enkelt inte få nog av varandra, både bokstavligt och psykiskt talat. Ni vet förmodligen vad den andre tänker och avslutar varandras meningar, eller hur?

Huvudena i olika höjd: “Olika nivåer”

Folk som sover närmare sänggaveln har en tendens att känna sig mer dominanta och självsäkra medan de som sover längre ner har lägre självförtroende. Har ni huvudena i olika höjd befinner ni er på olika nivåer. Om era huvuden däremot nuddar varandra kan det vara ett tecken på att ni vet vad den andra tänker på.

Läs mer:
15 tecken på att du och din kärlek är rätt för varandra
Så är din älskling som partner – enligt hens stjärntecken
Varför pratar man i sömnen? FRIDA har svaret!

Källa: Cosmopolitan

Foto: IBL