Hur kysser och hånglar man

Hur hånglar man? Så gör du!

Det kan vara svårt att veta hur du kysser någon när du aldrig har gjort det förut. Det kan faktiskt vara svårt att veta även om du har gjort det. Här är några knep!

Vi börjar med att reda ut några begrepp. En puss är när du trycker läpparna mot någon annans mun (eller annan kroppsdel) med stängd mun.

Kyss, hångel och strula

En kyss är när du rör dina läppar och tunga mot en annan persons läppar och tunga. Det kan börja med en puss för att sedan sakta sära på läpparna för att använda tungan. Hångel brukar man säga då två personer kysser varandra, pussas och kramas – på samma gång. Men, för att förvirra lite, så kan du faktiskt kyssas utan tunga också!

Lista: 14 saker du inte visste om kyssar och hångel

När det kommer till hångel finns det inga direkta regler för hur du ska göra. Du får pröva dig fram, men här kommer några riktlinjer!

#1: Sakta men säkert

Börja med att pussa varandra, när det känns bra och vill ta det vidare så sära sakta på läpparna. Det är här som tungan kommer in i bilden. Men ta det lugnt, det är ingen stress!

via GIPHY

#2: Less is more

Begreppet ”less is more” betyder, i det här fallet, att det inte behöver vara så mycket tunga för att det ska vara ett bra hångel. De flesta tycker faktiskt bäst om när det bara används lite tunga!

#3: Undvik elvispen

Vissa personer har en tendens att proppa in tungan i den andra personens mun och veva runt som en elvisp – well, don’t! Det är inte speciellt trevligt med någon annans hårda tunga som vispar runt i munhålan.

via GIPHY

#4: Mjukt och avslappnat

Försök att inte spänna dig så mycket. Låt tungan vara mjuk och avslappnad – men det finns faktiskt något som är lite för avslappnat. Att hångla med en person som bara låter sin tunga ligga som en död fisk i sin mun är inte speciellt härligt. Låt era tungor mötas, lugnt och avslappnat!

#5: Andas genom näsan

När ni hånglar kan det vara en bra idé att andas genom näsan. Då undviker du att konstant flåsa den andra personen i munnen och kan (förhoppningsvis!) slippa att den andra personen flåsar dig i munnen.

#6: Men händerna då?

Att bara stå rakt upp och ner och hångla med en annan person kanske blir lite stelt. Det brukar kännas ganska naturligt att du vill ha händerna någonstans.

Testa dig fram på den andra personens kropp; ryggen, kinderna, mjukt i nacken.

#7: Olika ställningar

När ni hånglar kan ni antingen stå upp, ligga ner, sitta bredvid varandra eller det ni tycker att är bäst just då. Helt enkelt!

Oh yes: 17 första filmkyssar vi absolut älskar

#8: Grovhångel

Att hångla väldigt mycket med eller utan kläder kallas ibland för att grovhångla. En del hångel kallas också för strul, men strul kan också betyda andra saker (som att ha sex eller flörta med någon).

#9: Hångla med tandställning

Att pussas, kyssas och hångla med någon som har tandställning eller piercings går utmärkt! Det går också bra när båda har tandställning – det är inga problem!

#10: Går det att öva?

Det kan vara nervöst innan du hånglar första gången och många undrar om det går att öva på något sätt. Visst, några testar att kyssas med en tomat eller med sin kudde. Men kom ihåg, det är ingen som kysser dig tillbaka.

Det är svårt att veta hur det ska kännas att hångla och hur du ska göra. Men det blir bra! Testa dig fram så kommer du till slut att veta vad du tycker om!

Läs mer

Därför blundar du när du kysser någon
Svaren på alla sexfrågor du inte vågar ställa
Åtta mysiga ställen som det är perfekt att hångla på

Foto: IBL