Har din bästis blivit ihop med någon? Tänk så här!

Har din bästis blivit ihop med någon? Tänk så här!

Du förväntas verka överlycklig för att din bästis äntligen hittat kärleken. Men inuti är det lätt att känna sig orolig, avundsjuk och ibland till och med bortglömd. Så här hanterar du situationen.

Låt dem vara kära och galna i början

Att du stöttar kärleken och accepterar att din BFF vill hänga mycket med sin nya partner visar vilken underbar kompis du är. Chansen blir större att hon också inser hur viktigt det är att ni två bevarar er vänskap.

Förstå dina känslor

Vilka känslor får du när du tänker på att din bästis blivit kär? Önskar du egentligen att det skulle hända dig också? Känner du dig ensam? Då handlar förmodligen dina känslor mer om att du borde ge dig ut i dejtingdjungeln och finna kärleken, snarare än att din bästis har gjort det.

Det är okej att vara ledsen och avundsjuk

Du är inte ensam om att få en klump i magen när du inser att din bästis älskar en annan person och är upp över öronen förälskad. Få inte dåligt samvete för att du inte kan glädjas åt henne till hundra procent, det innebär bara att hon betyder mycket för dig.

Lär känna hennes kärlek

Någonting som alla vinner på är att bli vänner. Om din bästis nya kärlek tycker om dig så blir det också lättare för hen att acceptera när hens flickvän vill hänga med sin bästis, alltså dig. Winwin!

Lär känna hens kompisar

Om du lär känna din BFFs partners umgänge så blir det betydligt enklare för er alla att hänga tillsammans. Kanske finns det till och med en chans till en dubbeldejt med den där snygga kompisen hen har?

Säg till om du blir obekväm i deras sällskap

Att känna sig som tredje hjulet i en soffa där sällskapet sitter och grovhånglar är aldrig okej. Stå inte ut i en situation du inte vill vara en del av. Säg till din bästis. Ni måste ju kunna hänga och ha kul alla tre!

Läs också: Åtta flörttips som (faktiskt) fungerar

Försök att glädjas åt din kompis

Vi vet, det är inte lätt när du är orolig för att du är ersatt av en annan person. Men skulle du dissa din kompis för någon du är kär i? Nej. Och även du är oersättlig i din kompis ögon. Se det som att ni nu är ytterligare en person som älskar din kompis och som kan ge henne all kärlek hon förtjänar.

Tänk dig in i hennes situation

Hur hade du velat bli behandlad om du blivit ihop med någon? Vi människor blir ofta avståndstagande och lite småtjurig när vi är avundsjuka. Fortsätt istället att ge henne lika mycket kärlek som innan och visa henne att du är lycklig för hennes skull.

Dags att finna lyckan i dig själv

Ibland blir vi helt uppslukade av en kompis. Det är lätt hänt att komma in i känslan av att din bästis är hela din värld och att du inte skulle vara glad och lycklig utan henne. Att ha en bästis är en stor lycka, men låt det inte bli den enda lyckan i ditt liv.

Ibland måste du ge upp

Det skär såklart i hjärtat, men ibland måste vi inse att vissa vänner inte var de vi trodde att de var. De blir så uppslukade i det nya förhållandet att de inte ser vikten i att ha kvar dig som vän. Om din bästis aldrig hör av sig, eller inte verkar bry sig om dig eller ditt liv alls, är det tyvärr dags att gå vidare.

Läs också:
11 saker alla som har blivit dumpade gör
Singel och lycklig – ja det går!
Därför vågar du inte bli ihop med den du är kär i

Foto: IBL