Sju saker som händer i kroppen när du har sex

Sju saker som händer i kroppen när du har sex

Har du koll på vad som faktiskt händer med din kropp när du har sex? Det har FRIDA och vi kan berätta att det är ganska häftiga saker!

1. Du klarar smärta bättre

När du blir upphetsad börjar kroppen utsöndra ett hormon som heter oxytocin. Hormonet påverkar hjärnans smärtcentrum och gör dig mindre känslig för smärta.

2. Du blir lugnare

Du kanske har hört talas om endorfiner i samband med träning, som ämnet som utsöndras och får dig att må bra? Produktionen av endorfiner sätts även igång när du har sex vilket leder till att du blir lugnare i både kropp och själ.

Läs mer:
Det här är de vanligaste frågorna om sex (och svaren på dem)

3. Hela din kropp börjar arbeta

Förutom att dina muskler börjar spänna sig så ökar även din puls och ditt blodtryck vilket leder till att du blir varmare och ibland får mer färg på kroppen och ansiktet. Du kan även börja svettas.

4. Din klitoris förändras

Något annat som ändrar färg är klitoris. När en tjej blir sexuellt upphetsad börjar klitoris att svälla tack vare det ökade blodflödet till området. Det leder till att klitoris blir både större och mörkare. Dessutom blir klitoris hård och får stånd precis som en snopp och blir därefter mycket känsligare än tidigare.

5. Du blir våt

Någonsin undrat över varför du blir blöt där nere när du blir upphetsad? Det är ditt underliv som börjar utsöndra en vätska som ska göra det enklare för en penis (eller sexleksaker) att komma in där.

6. Livmodern flyttar på sig

För att förbereda dig för penetration flyttar din livmoder på sig uppåt och inåt kroppen, för att inte vara i vägen för snoppen som ska in där. Häftigt (och lite sjukt) eller hur? Det är däremot ingenting du märker eller känner av.

7. Dina bröst förändras

Det är alltså inte enbart könsorganen som arbetar under sex, hela kroppen förändras och påverkas av sexuell aktivitet, även dina bröst. Ibland svullnar brösten upp och många upplever att bröstvårtorna blir hårdare under sex.

Läs mer:
Nio saker du (förmodligen) inte lärde dig på sexualkunskapen – men som du måste veta
Killarna berättar: Så var första sexet
Sex platser hemma att testa att ha sex på – förutom i sängen


Av: Ellinor Lindholm

Foto: IBL

Källa: Gurl.com