Fyra saker många är osäkra på i sängen – som du inte borde vara

Fyra saker många är osäkra på i sängen – som du inte borde vara

Det är inte ovanligt att känna sig osäker när det kommer till sex. Därför har FRIDA listat fyra saker som många är osäkra på men inte borde vara.

1. Rädd för att visa sig naken

Det kan kännas lite jobbigt att visa sig naken för en ny person, men tänk på att den personen kan tycka att det är lika jobbigt. Kom ihåg: ingen är lika kritisk som du är emot dig själv.

2. Rädd för att verka oerfaren

Det kan kännas som att du är oerfaren, men din partner har nog lika lite koll som du. Oavsett hur erfaren eller oerfaren du eller din partner är kommer det alltid vara individuellt vad man gillar. Det betyder i princip att du varken kan vara bra eller dålig.

3. Vågar inte säga vad du vill

Det kan kännas jobbigt att försöka uttrycka vad du vill göra tillsammans med din partner när du knappt vet vad du själv gillar, men testa dig fram tillsammans med din partner. Kommunikationen är otroligt viktig för att ni båda ska ha det skönt!

4. Tänk om jag har dålig andedräkt eller luktar svett

Om du inte har känt det tidigare är du nog bara nervös inför själva akten. Om du hinner kan du borsta tänderna eller föreslå att ni ska duscha tillsammans för att bli av med din nervositet.

Läs mer!
Sex från A till Ö – allt du vill veta om sex
Sex saker du aldrig ska göra under sex
Fem oväntade (men helt normala) ljud som din kropp kan göra under sex

Av: Mina Gilbertsson

Foto: IBL