FRIDA-läsarna: Det här önskar vi att vi hade vetat om sex – innan vi hade det

FRIDA-läsarna: Det här önskar vi att vi hade vetat om sex – innan vi hade det

Filmer, myter och porr målar upp en bild av sex som inte alltid är sann. Men hur är sex egentligen? Vi frågade sju tjejer.

Det här önskar jag att jag vetat om sex innan sexdebuten:

Att jag inte är ensam om att vara nybörjare

– Jag var oskuld och blev tillsammans med en äldre kille. När det var dags för sex hade jag automatiskt tänkt att han var erfaren och visste vad han gjorde. När det var dags hade han ingen aning om var mitt hål var och det slutade med att han tryckte in sin penis helt snett och penis-strängen gick av. Det ösblödde och jag var i chock.

Det tar lång tid att få orgasm

– I filmer lägger sig killen på tjejen och efter bara någon minut så stönar tjejen och får världens orgasm. Jag hade ingen aning om att det för mig skulle ta 25 minuter innan jag fick orgasm, och att det fortfarande tar så lång tid för mig efter tre år av sex. För att få orgasm krävs avslappning, rätt humör och en enorm trygghet till partnern.

Det är väldigt svettigt

– Helt seriöst, sex är sjukt ansträngande. Rena träningspasset! Jag trodde min sexdebut var ett undantag och att jag då svettades av nervositet. Men det har fortsatt och mina sexpartners blir också ofta svettiga. Jag brukar även få ont i skinkorna och höfterna och vara trött i ryggen efteråt. Det gäller att vara pigg innan man börjar ha sex.

Det låter (så att föräldrarna hör)

– Visst har jag förstått på film att sex låter, att det knakar i sängen och sånt. Men jag visste inte att jag kunde låta så sjukt högt. Ibland när min kille kommer åt precis rätt sköna punkt så kan jag inte kontrollera stönen och skriker typ rakt ut. Det är superpinsamt att gå ner till familjen på nedervåningen efteråt.

Kåtheten sitter i hjärnan

– Jag minns att jag trodde att det var något fel på mig för att jag inte blev kåt av det där ”typiska” man skulle bli kåt av: killar med vältränade kroppar, händer på brösten och så vidare. Till slut förstod jag att kåtheten bor i hjärnan och idag fantiserar jag nästan jämt om saker som gör mig kåt, både när jag själv onanerar och när jag är med en partner.

Får inte orgasm av in och ut-sex

– Det tog nog i alla fall tio, tjugo samlag innan jag förstod att jag inte skulle komma av att bara ha min killes penis in och ut i mig. Jag känner fortfarande ingen tjejkompis som får orgasm av enbart penetrerat sex. Det krävs minsann mycket gnuggande på klitoris för att jag ska komma till himlen.

Sperman rinner ut

– Jag kunde aldrig ana att sex skulle vara så kladdigt. Det är svettigt och jag är våt och spermierna sipprar ut från snoppen när killen har stånd. Det är liksom så blött överallt. Att spermierna rinner ut som en flod ur min fiffi efter sexet var rena chocken första gången det hände. Ingen hade sagt till mig att det skulle vara så kladdigt och blött.

Läs mer!
Sex platser hemma att testa att ha sex på – förutom i sängen
Därför drömmer du om sex ibland
Sex härliga onanitips du måste testa

Foto: IBL