Frågorna du ska ställa till din partner i sängen

Frågorna du ska ställa till din partner i sängen

Att prata om sex är viktigt! Här är frågorna du ska ta upp med din partner.

För att någonting ska bli bättre krävs det, som bekant, i många fall övning. Men det kan också vara smart att prata om det. Det gäller inte minst sex, då det är viktigt men samtidigt kan kännas nervöst och pinsamt. Därför kan de här frågorna vara enkla att börja med för att ta upp ämnet sex med din partner.

1. ”Vad gillar du?”

Väldigt rakt på sak och här går det inte riktigt att smita ifrån frågan. Antingen kommer din partner svara ”jag vet inte” för att ni helt enkelt inte haft så mycket sex eller att ni inte hittat det som din partner gillar eller så kommer hen helt enkelt att öppna upp sig om vad hen gillar mest.

2. ”Vad skulle du vilja att vi gjorde tillsammans?”

Här handlar det om att respektera varandras svar – inget ifrågasättande om att det är konstigt eller skratta bort det (även om det är så du skulle känna). Antingen är det någonting som du också vill prova eller så känner du att du inte alls är intresserad av det. Det viktigaste är att du aldrig gör någonting som du inte verkligen vill.

3. ”Vad tycker du att vi skulle kunna förbättra när vi XXX?”

Säg att ni exempelvis brukar ha sex i en viss ställning, fråga då vad din partner tycker att ni skulle kunna göra för att förbättra det. Det skulle ju kunna vara så att hen redan tycker att det är toppen, men då får du det bekräftat.

4. ”Hur tycker du att det funkar med det här preventivmedlet?”

Ska ni ha sex så ska ni också skydda er, så långt är nog alla överens. Vilket typ av skydd som sedan passar just er (dig) bäst är individuellt. Att prata om hur ert preventivmedel fungerar just för er är viktigt, då det kanske är någon som inte är helt nöjd och då kanske ni kan testa ett annat.

5. ”Hur ska jag få dig att komma?”

Att få orgasm varje gång ni har sex händer långt ifrån alla, men förmodligen är det vad ni strävar efter. Men hur ska du få din partner att komma utan att ens ha frågat vad hen går igång på? Därför är det viktigt att ta upp den här frågan!

Läs mer!
Fem oväntade (men helt normala) ljud som din kropp kan göra under sex
Det här händer i kroppen när du blir kåt
Heta saker att göra med din partner när ni är ensamma hemma

Foto: IBL