Fråga FRIDA: Vill ha nya onanitips

Fråga FRIDA: Vill ha nya onanitips

Hur går det att variera sig när man vill onanera? FRIDAs leg psykolog svarar på dina frågor om sex och kärlek.
Sexologen svarar: 4 vanliga frågor om sex
Slå på ljud

Hej Jenny! När tycker du att man kan börja med lite mer än onani? Det kanske inte är så lätt att få tag på en sexleksak, men jag har en sådan längtan efter att ha sex. Det känns skönt att läsa om sex och se filmer om det. Vad tycker du? /Tjej på 13 år

Svar: Hej Tjejen! Vad kul att du är nyfiken på hur du kan ha kul sex på egen hand! Böcker och filmer är guld, det borde fler testa tycker jag. Umo.se har erotiska noveller som är super.

Om du vill gå vidare från att använda bara händerna så tycker jag att du ska bygga dig en egen dildo. Det är alltid bra att själv veta vad man gillar och att kunna trigga upp sin egen njutning med onani. Om du använder en sexleksak eller inte är helt upp till dig, men om du är nyfiken så tycker jag att du ska börja titta på vad man kan trä en kondom på, exempelvis en morot och skaftet på en borste. Bara fantasin sätter gränser så länge det inte kan skada dig, innehåller bakterier eller kan sticka hål på kondomen.

I fittan sitter ett gäng slemhinnor lite kors och tvärs, det som tidigare hette mödomshinnan. Idag kan du googla på ”slidkrans” på exempelvis rfsu eller umo.se och se hur det ser ut. Att använda en hemmabyggd dildo gör att du i lugn och ro kan utforska hur orgasmer känns på egen hand, och töja ut slidkransen lite så att det inte gör så ont första gången du har penetrerande sex.

Glöm inte att för det allra flesta tjejer krävs det däremot att klitoris får beröring för att du ska få orgasm. Det räcker sällan med att ha ett föremål (eller penis) i snippan.

Ha det så kul, och kom ihåg att onani-övning ger fler orgasmer, både ensam och med en partner så småningom! /Med kärlek, Jenny

Fler Fråga FRIDA:
Vem ska ta första steget till sex?
Mina kompisar tjatar om sex
Han har fortfarande känslor för sitt ex – vad ska jag göra?

Foto: IBL