Crush-love

Fråga FRIDA: "Hur vet jag om en kille är intresserad?"

Hur kan jag veta om min crush är intresserad av mig? FRIDAs sexolog Jenny svarar på dina frågor om sex och kärlek.

Hej Jenny! Jag är så himla kär i en kille, men det är så svårt att veta om han gillar mig tillbaka. Hur vet jag om en kille är intresserad? /Lisa

Svar: Hej Lisa! En kul psykolog-grej som du kan hålla utkik efter är om han kopierar ditt kroppsspråk. Vill vi gärna att den andre ska känna samhörighet och därför kopierar vi. Kolla på dina kompisar, ni står säkert likadant då ni pratar. Likadant är det med par som gillar varandra. Om han gillar dig vill han säkert visa upp sig från sin bästa sida, så om han försöker imponera på dig eller verka rolig så berätta gärna för honom att du såg det. Då vet han att det är okej att komma fram och prata med dig, vilket han kanske inte vågade innan.

En annan grej är att vi av naturen gillar människor som är glada och söker oss gärna till dem eftersom vi vill ha lika kul som de verkar ha det. Vet du att vi faktiskt kan se ett leende på 200 meters håll? Så om du inte vågar gå fram riktigt än, le stort så ser han det från andra sidan skolgården om han tittar åt ditt håll.

/Med kärlek, Jenny

Psst! Har du också en fråga om sex, känslor och relationer? Skicka in din fråga här och få svar i kommande nummer av tidningen FRIDA. Skriv med om du vill vara anonym!

Läs mer:
Fråga FRIDA: ”Hur får jag honom att sluta tjata om sex?”
Fråga FRIDA: ”Min snippa ser konstig ut”
Fråga FRIDA: ”Är jag bisexuell?”

Foto: Michael Ramey/Unsplash.com