Fråga FRIDA: Han är för på och glömmer förspel

Fråga FRIDA: Han är för på och glömmer förspel

Vad gör man om ens partner helt glömt bort vad förspel innebär och bara kör sitt eget race? FRIDAs psykolog svarar på era frågor om sex och kärlek.

Hej Jenny! Jag har träffat den här killen som är gullig men helt enkelt för ivrig! Han tar för sig för mycket, för fort och överallt på en gång. Även om jag gillar honom massor så hinner jag liksom inte med. Hur får jag honom att förstå att jag gillar det bättre om han tar allt lite långsammare? /Lisa

Svar: Hej Lisa! Det här är ju ett lite lurigt problem. Att säga rakt ut redan första gången att han borde sakta ner kan göra honom ledsen (han är väl ivrig för att han gillar att ta på dig och vill visa det), men samtidigt är det viktigt att han får reda på det så att du inte tröttnar. En bra regel är att säga vad du gillar och då framhäva att du gillar när det inte är så ”snabbt och på” utan att säga att han faktiskt gör så. Du kan också föreslå att ni ska visa varandra vad ni gillar och att den andra personen då följer efter och gör likadant.

Att alltid utgå från vad du känner och gillar innebär att han får ett val: om han vill göra dig glad så kan han göra som du beskriver, om han inte vill det så kan han köra på som vanligt. En vettig kille vill ju göra dig lycklig, och lyssnar därför. På så sätt undviker du också att han känner det som en tillrättavisning, och tar illa vid sig.

Det är ju däremot superviktigt att du ändå känner att han förstår vad du menar, annars får du säga till rakt ut ändå. Absolut första prio är ju självfallet att du bestämmer vem som gör vad med dig och din kropp, inte att han slipper bli sårad av att du säger nej då det inte känns bra. Killar som är lite ivriga kan ibland ha en tendens att bara ”köra på” och inte lyssna på ett nej. De kan tänka att de bara visar uppskattning, vilket blir helt fel.

Lyssnar han inte på det så res dig upp och gå. Respekt är trots allt ganska basic, och en kille som inte förstår det ska du inte behöva tillbringa en sekund till ihop med. Hur gullig han än verkar. /Med kärlek, Jenny

Psst! Har du också en fråga om sex, känslor och relationer? Skicka in din fråga här!

Fler Fråga FRIDA:
Är jag för trång för att ha sex?
Vad gör jag om min kille har en liten snopp?
Jag tycker det är pinsamt i sängen

Följ FRIDA på Facebook, Youtube, Twitter, Instagram och Snapchat för att inte missa något.

Foto: IBL