bloder-efter-sex

Fråga FRIDA: Är det vanligt att blöda efter man haft sex första gången?

Är det normalt att blöda efter man har haft sex första gången? FRIDAs leg psykolog svarar på era frågor om sex och kärlek.
Sexologen svarar: 4 vanliga frågor om sex
Slå på ljud

Hej! Jag har en pojkvän och hittills har vi haft sex 3 gånger. Första gången jag hade sex med honom började jag blöda efteråt. Är det vanligt? Min andra fråga är att vi inte har sex särskilt länge, utan bara några få minuter. Kommer han så snabbt eller vill han bara inte ha sex med mig? /Kram, B

Svar: Hej B! Det är ganska vanligt att du blöder lite första gången, det är slemhinnorna som sitter kors och tvärs inne i snippan, vilka kallas för ”slidkrans”. Slidkransen får små sprickor i början innan man har vant sig vid att det kommer in något annat där. Tidigare hette det mödomshinna, men eftersom det inte är en hinna som man ”sticker hål på”, så döptes den om. En del tjejer har fler hinnor och kan då blöda lite mer. Det viktiga är att det inte är farligt alls.

Din andra fråga, om han inte gillar att ha sex med dig och därför slutar? Jag tror att det är helt tvärtom, precis som du säger, -han gillar det lite för mycket och får orgasm för tidigt. Det är väldigt vanligt, speciellt för unga killar som ännu inte har lärt sig hur man håller tillbaka utan att komma. Det går att träna upp genom att spänna samma muskel precis innan orgasmen, som då man håller emot då man är kissnödig.

Snacka med honom om att du vill att ni håller på längre. Killar tycker ofta att det är pinsamt att komma för tidigt, så om han vet att det finns ett sätt att träna upp det så att det kan bli skönt för dig längre så gör han säkert det. Sex är ju också så mycket annat, som oralsex, att ta på varandra med händerna eller använda sexleksaker. Låt inte ditt sexliv sluta efter några få minuter, du förtjänar mycket mer än så! Med kärlek, Jenny.

Psst! Har du också en fråga om sex, känslor och relationer? Skicka in din fråga här!

Fler Fråga FRIDA!
Vill ha nya onanitips
Fråga FRIDA: Vem ska ta första steget till sex?
Mina kompisar tjatar om sex

Foto: IBL