Hur dejtar man? vi har svaret

Nervös inför första dejten? Tänk så här!

Ska du på dejt men känner dig sjukt nervös? Lugn! Med de här tipsen kommer det kännas lättare.

1. Välj aktivitet du är trygg med

Om du redan känner dig nervös är det inte ultimat att göra någonting som du är är rädd för under första dejten. Testa inte någon ny sport om du är bollrädd eller gå inte på en konsert där du inte gillar musiken. Om hen föreslår något du inte gillar kan du alltid skriva tillbaka och föreslå någonting annat i stället.

2. Förbered någonting att prata om

Förhoppningsvis flyter samtalet på bra men om det blir stelt kan det vara bra att ha några saker att fråga om. Tänk ut några frågor att ha med dig i bakhuvudet som du kan ta fram om det behövs. Oftast räcker det med bara en ny fråga för att samtalet ska flyta på igen, som exempelvis ”vad tittar du på för tv-serier?”.

3. Det är okej att vara nervös

Att acceptera att du är nervös kan göra det lättare att hantera känslan. Istället för att försöka kämpa emot nervositeten kan du säga till dig själv: ”jag är nervös, och det är okej”. Den andra personen är dessutom förmodligen lika nervös som du.

4. Bygg inte upp förväntningar

Det är lätt att sväva iväg i tanken och bygga upp förväntningar. Innan ni ens har setts har du funderat på första kyssen, när ni blir tillsammans och vad du ska köpa till hen i födelsedagspresent. Återgå till verkligheten och se det som att ni två bara ska ses och hänga.

5. Lägg inte allt ansvar på dig själv

Du vill ju såklart att dejten ska bli så bra som möjligt vilket innebär att du bestämt outfit, planerat samtalsämnen och sen försöker underhålla dejten och se till så att hen har roligt. Självklart ska du anstränga dig men glöm inte att ni är två personer på dejten. Du behöver inte ta över, det är okej att luta sig tillbaka och låta den andra personen ta initiativ också. Allt hänger inte på dig.

Läs mer!
Quiz: Vilken kändis har dejtat vem?
Kändisarna du inte visste har dejtat varandra
15 filmer att se på första dejten

Foto: Unsplash