Fem tecken på att du är kär på riktigt (och inte bara har en crush)

Fem tecken på att du är kär på riktigt (och inte bara har en crush)

När du blir intresserad av någon så kan det ändå vara stor skillnad på att verkligen vara kär och att mer vara förälskad. Men det är inte lätt att veta vilket som är vilket – vi reder ut!

1. Tänker inte bara på utseendet

Det är klart att du tycker att personen ser bra ut men om det är det enda du tänker på så finns det förmodligen inte så mycket att bygga ett förhållande på. Du ser hela personen – och tycker att hens insida är lika viktig som utsida.

2. Inser att hen inte är perfekt

Det är lätt att framställa den man har en crush på som helt felfri. Det finns det däremot inga människor som är. När du upptäckt en persons mindre positiva sidor, men fortfarande har känslor för hen, kan du börja kalla det för kärlek.

3. Vågar visa ditt rätta jag

En person du är kär i känner du dig förmodligen mer trygg med än om det är en förälskelse. Ett tecken på att ni passar bra ihop, och borde ta det till nästa nivå, är att du vågar vara dig själv med personen. För du vet att hen gillar dig för den du är.

4. Hänger utan att göra något speciellt

När du är med din crush kan det vara viktigt att planera vad ni ska hitta på – för att det kan bli nervöst annars. Att hänga med sin kärlek kräver däremot inte så mycket planering. Du tycker att det i princip är roligt att bara stirra in i väggen så länge hen är bredvid dig.

5. Haft känslor under en längre tid

Förälskelser kommer och går men kärlek består (eller ja, något i den stilen). Fundera på hur länge du har haft känslor för den här personen. Att bli kär tar tid och händer oftast inte på en vecka (speciellt inte om ni inte känner varandra så bra).

Läs mer!
Är din crush kär i din BFF? Så gör du!
Test: Gå på en första dejt och få reda på hur det gick
10 saker som händer i kroppen när du blir kär

Foto: IBL