Fem saker du måste sluta skämmas för inför din partner

Fem saker du måste sluta skämmas för inför din partner

Även om du vill försvinna från jorden när du fiser eller säger fel så behöver du ibland bli påmind om att det faktiskt är helt naturligt. Vi alla gör det!

Att du inte är lika erfaren

Bara för att du inte har hunnit ha massor av olika längre förhållanden betyder inte att du är en sämre flickvän än din partners ex. En person som haft flera förhållanden kan innebära tvärtom, att personen inte har lyckats hitta den rätta. Njut av att allt sker för dig första gången, det är hur spännande som helst!

Att du är okunnig

”Va, visste du inte det?!”, ”eeeeh jo” (nej, såklart du inte visste vad Grönlands femte minsta fiskart heter). Du kan inte kunna allt och du ska inte be om ursäkt för om du inte förstår. Det finns inget mer intressant än nyfikna människor, så våga erkänn att du inte vet allt och fråga istället nyfiket så att din partner kan berätta mer!

Att du fiser och rapar

Okej, såhär är det: enligt forskning fiser vi MINST tio till tjugo gånger om dagen. Allihopa, varenda en av oss. Det innebär att det är lika naturligt att fisa ut luft som att andas in den. Om din partner inte förstår detta är det mer pinsamt för hen än vad det är för dig. Skratta åt din fis och låtsas som om du inte skäms, då lurar du hjärnan att sluta skämmas.

Att bajsa

Det kan aldrig sägas för mycket, det är INTE konstigt att behöva bajsa. Trots att du är på dejt. Och trots att du redan sprungit på toa fem gånger idag. För att orka vara pigg och glad och på bra humör behöver vi uträtta våra behov under dagen. Var en hjältinna och sluta skämmas över att det hörs eller luktar, då slipper din partner också känna att hen har någonting att dölja.

Din kropp naken

Vi vet, det är lätt för oss att säga att du plötsligt ska tycka om din kropp. Men tänk såhär: din kropp andas automatiskt trots att du sover, den tar dig upp på morgonen, den kan hitta på roliga saker och den kan få dig att njuta av beröring. Och framför allt, din partner älskar varenda litet födelsemärke på din kropp. Det borde du också göra!

Läs mer:
Få din crush att gilla dig tillbaka (knepen som funkar!)
Så flörtar du på nya sätt i skolan (få din crush på fall!)
13 stadier du går igenom när du träffar din crush i skolan igen

Foto: IBL