Fem saker du inte ska säga till din nya partner

Fem saker du inte ska säga till din nya partner

Även om kärleken mellan er är het som eld kan vissa ämnen vara känsliga att prata om när förhållandet är nytt. Här är några saker du bör passa dig för att säga.

1. ”Så gjorde mitt ex också”.

Att prata om sina ex är någonting ni får komma överens om senare. Ibland kan det vara bra att berätta om tidigare erfarenheter, om du till exempel blivit sårad. Men i början av ditt nya förhållande kan snack om ex göra att du och din nya partner glider längre ifrån varandra.

2. ”Du får lova att inte säga detta till någon, men jag…”.

Även om du litar på din nyfunna kärlek så bör du vänta lite med att avslöja hemlisar om dig själv som du inte vill att någon mer i världen får veta. Ibland säger vi saker om oss själva när vi är kära som vi ångrar senare. När ni har lärt känna varandra bättre är det fritt fram.

3. ”Är du alltid såhär nervös?”

…eller andra liknande kommentarer som påpekar hans personlighet. Det gör bara din kärlek osäker på sig själv. Vilket ofta resulterar i att hen blir inåtsluten och inte vågar dela med sig av personliga saker till dig.

4. ”Jag tror inte på kärlek”.

Osäkra kan vi alla vara, men när ni väl har bestämt att ni två ska bli ihop så gäller det att våga satsa fullt ut på er kärlek. Det är lätt att säga att du inte tror på förhållanden om du blivit hjärtekrossad förut, men det behöver inte betyda att alla förhållanden slutar i tårar.

5. ”Det är ingenting”.

Ofta får vi frågan ”vad är det?” och svarar att allt är bra. Våga berättar hur du tänker, känner och tycker. Om du och din nya partner ska få en djupare relation så måste ni prata med varandra, även om jobbiga saker.

Foto: IBL