Fem hårda fakta om stånd (som du inte visste tidigare!)

Fem hårda fakta om stånd (som du inte visste tidigare!)

Vad händer när penisbärare får stånd? En rad olika grejer verkar det som.

Sömn och sötsaker kan påverka den. Ståndet, har en enorm power tydligen. Inte ens döden stoppar den. Här är fem fakta som kan vara bra att känna till:

 

1. Det finns olika sorters stånd

Även om penisen beter sig likadant vid de olika stånden, finns det olika orsaker till att en kille blir hård. En typ av stånd uppträder under natten och behöver inte ha något att göra med om penisbäraren är kåt eller inte. Detsamma gäller den sorts erektion hen får av saker han hör, ser eller fantiserar om. Vissa rörelser, typ skakningar, kan också ge stånd och det är inte ovanligt att penisbärare får erektion när de åker buss eller tåg. Sist men absolut inte minst, finns såklart den typ av stånd som de får av fysisk beröring.

2. Sötsaker kan göra honom hård

Doften av lakrits och munkar kan öka blodcirkulationen till en penisbärares penis med nästan 32 procent, enligt en amerikansk undersökning från 2015. Det som gav mest effekt på studiedeltagarnas nedre regioner var blandningen av lavendel och pumpapaj. Den söta kombinationen ökade cirkulationen till deras kön med 40 procent. Vem hade kunnat ana att en pumpkin spice latte från Starbucks och din mormors favorittvål kunde ha sådan effekt?

3. Hen blir hård elva gånger om dagen

Genomsnittsmannen får stånd ungefär elva gånger varje dag, varav tre till fem tillfällen sker under natten. Det här betyder givetvis inte att hen är kåt alla gånger snoppen ställer sig i givakt, även om det ser ut så.

4. Hen kan få stånd både när livet börjar och slutar

Ett pojkfoster kan få erektion redan i livmodern och ännu mer läskigare är det att killar kan få stånd efter döden. Om en man dör i en upprätt position kan gravitationskraften göra att kroppen pumpar ut blod i snoppen när hjärtat slutat slå, vilket resulterar i stånd.

5. Bättre sömn = bättre erektion

Precis som dålig sömn påverkar kroppen negativt på andra sätt, mår inte det manliga ståndet särskilt bra av sömnbrist. Efter en sömnlös natt kan göra det svårare att bli hård.

 
Läs också:
Killar får stånd och tjejer… så ska den kvinnliga upphetsningen heta

Källa: I fucking love science, Women’s health, RFSU

Foto: Thinkstock