Fem frågor och svar om förspel

Du har kanske hört att det är viktigt med förspel när det är dags för sex. Men varför och hur gör man? Vi svarar på dina frågor här!
TV: 6 tecken på att du inte är redo för sex
1:32

Efter reklamen: TV: 6 tecken på att du inte är redo för sex

(1:32)

1. Varför har man förspel?

Förspel är till för att ni ska bli upphetsade och redo för sex. Under förspel är det viktigt att killen får stånd och tjejen blir våt, om ni ska gå vidare till att ha samlag.

2. Vad kan man göra som förspel?

Testa er fram och vad ni gillar! Det kan vara allt ifrån massage till petting till att ni kysser varandra över hela kroppen. Här finns tips på vad ni kan göra under förspelet.

3. När går man vidare från förspel till sex?

Det är olika från person till person och också beroende på tillfälle. Vissa behöver ha längre förspel för att bli upphetsade medan andra blir det väldigt snabbt (se till att ni väntar in varandra så båda är redo för nästa steg!). Det kan också vara så att ni är kåta redan innan ni börjat ta på varandra medan ni andra gånger blir kåta av att ha förspel.

4. Måste man ha sex efter förspel?

Absolut inte! Det kan vara mysigt att bara hångla, smeka och ta på varandra utan att ha sex. Har ni aldrig haft sex tidigare kan det vara bra att utforska varandra genom förspel flera gånger innan vi känner er redo för nästa steg.

5. Kan jag ha förspel med mig själv?

Självklart! Att göra sig själv upphetsad innan du har solosex, det vill säga onanerar, kan göra det ännu hetare. Du kan till exempel sätta på musik i bakgrunden, läsa en sexnovell och smeka dig själv över hela kroppen innan du går vidare till att fokusera på snippan.

Läs mer!
Heta saker att göra med din partner när ni är ensamma hemmaSex pinsamma saker du kommer att vara med om när du har sex
14 heta filmer som får dig i stämning

Foto: IBL