5 frågor du borde ställa på första dejten

5 frågor du borde ställa på första dejten

Är du livrädd för den pinsamma tystnaden? Förbered dig med frågor och få en rolig dejt som du sent kommer att glömma.

1. Hur ser en perfekt lördag ut för dig?

Med den här frågan får du snabbt en uppfattning om vad din dejt tycker är roligt att göra, om hen prioriterar att sitta själv vid datorn eller hänga med vänner. Du får även en anledning att ställa massor av följdfrågor om det hen berättar.

2. Hur är din familj?

Personerna i familjen är de som påverkat hen mest genom livet. Därför lär du känna din dejt automatiskt om du får reda på hur hens familj är. Är de galna, roliga och hittar på massor av aktiviteter? Då är med största sannolikhet din dejt likadan.

3. Skulle du vilja vara känd? För vad?

Vi älskar överlag att prata om oss själva och här ger du verkligen din dejt chansen att drömma sig bort och fantisera. Du får även en uppfattning om hen tycker att det är viktigt att göra skillnad i världen eller bara vill vara känd för att det är ”coolt”.

4. Vad är det pinsammaste du någonsin gjort?

Ett litet test som visar om snyggingen vågar anförtro sig och samtidigt ett läge för dig att visa att du är öppen och kan bjuda på dig själv. Ni kommer definitivt skratta ihop, vilket gör era band starkare.

5. Kan du inte berätta mer?

En bra följdfråga som visar att du är intresserad. Perfekt om du känner att det är på väg att bli tyst och du vill få lite ytterligare tid att komma på en ny fråga.

Undvik!

– Ställ inte frågor om politik eller tunga ämnen på första dejten, det kan lätt leda till missförstånd och arga miner.

– Frågor om ex går bort. Ni är där för att träffa varandra och se hur er kemi är, inte för att älta misslyckade förhållanden.

– Även om du gärna vill fråga ”vad tycker du om mig? Kan du se oss ihop i framtiden?” så bör du chilla med dessa frågor, det kan kännas läskigt för dejten om du planerar er framtid i stället för er andra dejt.

Läs mer:
Marcus och Martinus avslöjar: ”så skulle vår drömdejt vara”
Billie Eilish berättar om sin första – och värsta dejt
Dejtar Zendaya och Jacob Elordi? Här är allt vi vet

Foto: IBL