Det här är de vanligaste frågorna om sex (och svaren på dem)

Det här är de vanligaste frågorna om sex (och svaren på dem)

Det är inte ovanligt att fråga Google om svar på sexfrågor. Här är de allra vanligaste!

Att googla frågor om sex är inte ovanligt. Här är de frågor som ställs mest på Google – och som nu också har besvarats av Dr Nancy Armstrong.

Hur vet jag om jag är redo för sex?
Svar: En av de vanligaste sakerna att undra över när det kommer till sex är hur du vet om du är redo för att ha det. Svaret på frågan är att du är redo när du känner dig redo utan att någon annan pressar dig till att ha det.

Kan någon se att jag är oskuld?
Svar: Kanske en av de största myterna kring sex är att man fysiskt kan se om någon är oskuld eller inte. Det är absolut falskt att någon kan titta på dig och se att du inte har haft sex.

Gör sex ont?
Svar: Något som många oroar sig över inför sin sexdebut är om det kommer göra ont eller inte. Svaret är att det inte borde göra det. Visst kan det kännas ovant till en början men om du ser till att du är tillräckligt upphetsad (och avslappnad!) när du väl sätter igång borde det inte vara smärtsamt.

Kan man använda en kondom två gånger?
Svar: Nej, du kan och ska absolut inte använda en kondom två gånger och fortfarande vara lika säker. Det stämmer heller inte att två kondomer är bättre än en.

Kan jag bli gravid av oralsex?
Svar: Medan chansen för en graviditet är ständigt närvarande så fort en penis är inuti en vagina, så är det helt omöjligt att bli gravid genom enbart oralsex. Dock är risken för könssjukdomar alltid närvarande även vid oralsex.

Kan du bli gravid när du har mens?
Svar: Som nämnt ovan, så fort en penis är inuti en vagina finns det chans att kvinnan blir gravid. Detta stämmer även när kvinnan har mens, även om chanserna är mindre.

Hur vet jag om jag har en könssjukdom?
Svar: Alla könssjukdomar ger inte symtom. Det innebär att vissa könssjukdomar enbart upptäcks om du testar dig för dem. Bara för att du inte upplever några symtom innebär det dock inte att de kan vara farliga, du bör därför alltid testa dig om du har haft oskyddat sex eller tror att du är smittad.

Kan man få urinvägsinfektion av att ha sex?
Svar: Även om urinvägsinfektion inte är smittsam så kan du absolut få infektionen av att ha sex. Infektionen uppstår när du får in bakterier i din urinblåsa vilket kan ske genom vaginalt sex. Om det känns som att du måste kissa oftare än vanligt eller om det svider när du kissar så kan du ha en urinvägsinfektion och därmed få medicin av en läkare.

Läs mer!
Kärlekshoroskop: Så kommer din höst att bli 2017
Sex tecken på att du inte är redo för sex
13 tecken på att du håller på att bli kär

Källa: Girlfriend

Av: Ellinor Lindholm

Foto: IBL