Fyra saker att tänka på innan du börjar dejta din bästa vän

Fyra saker att tänka på innan du börjar dejta din bästa vän

Det finns inget bättre än att bli kär i sin bästa vän. Eller? Här är fyra saker att tänka på innan du börjar dejta din BFF.

Kommer du på dig själv med att undra hur det skulle vara att dejta din bästa vän eftersom ni ändå fungerar så bra tillsammans? Att utveckla känslor för en bästa kompis är inte helt ovanligt men ibland kan det vara värt att tänka en gång extra innan ni tar er vänskap till nästa nivå. Här är fyra saker som du borde fundera över innan du börjar dejta din bästa vän.

1. Är det äkta kärlek?

Har du på sista tiden kommit på dig själv med att fundera på om du gillar din bästis mer än bara som en vän? Att utveckla känslor för någon som du trivs bra ihop med och som du verkligen bryr dig om är inte så konstigt, men ibland kan känslorna lura oss. Gillar du verkligen den här personen eller är det kanske så att du just nu söker efter kärlek och tror att du har hittat den i någon du verkligen bryr dig om? Tänk en extra gång på om det verkligen är så att du är kär i den här personen, eller mer är kär i tanken på att vara kär i hen innan du bestämmer dig för att inleda någonting.

Läs mer: Sju tecken på att du är kär i din kompis

2. Kommer andra kompisrelationer att påverkas?

Denna punkt ska inte avgöra ifall du väljer att börja dejta din bästis eller inte, men den är ändå värd att tänka på. Är ni del av samma kompisgäng? Ifall ni är det, är ni beredda på hur resten av kompisarna kommer reagera om ni blir tillsammans och vad skulle hända om ni en dag skulle göra slut? Som sagt, era känslor för varandra ska såklart gå först men det kan vara värt att tänka på hur det skulle kunna påverka era kompsirelationer. Ett tips är att ni två pratar om det här innan ni bestämmer er för att bli tillsammans.

3. Tror du på att ert förhållande kommer att fungera?

Som bästa vänner känner ni antagligen varandra ganska väl vilket innebär att du vet precis vad du älskar med personen men även vad du tycker mindre om. Du bör fundera över hur ert förhållande skulle se ut sett till att en vänskapsrelation skiljer sig från ett förhållande. Bara för att ni är bra vänner betyder inte det att ni skulle vara ett bra par. Exempelvis som att det är helt okej att din bästis tar evigheter på sig att svara på ett sms men skulle du tycka att det är okej om din partner gör så?

Läs mer:
Hen borde du dejta – enligt ditt stjärntecken

4. Är du beredd på att riskera er vänskap?

Låt oss vara realistiska ett tag. Ni kanske är jättekära just nu men risken finns att ni inte är det för alltid. Om det kommer en dag då ni gör slut, är du beredd på att förlora hen som din bästa vän då? För det är trots allt inte alltid som du kan fortsätta vara vän med ditt ex hur bra vänner ni än var tidigare. Tänk på hur det skulle kännas om denna person inte längre fanns i ditt liv och fundera över om det är värt att riskera det innan ni börjar dejta!

Läs mer:
13 tecken på att du håller på att bli kär
Så bjuder du ut din crush (utan att fråga rakt ut)
Åtta sätt att få någon att kyssa dig (när du inte vågar ta initiativet)

Av: Ellinor Lindholm

Foto: IBL